ΤΕDxAthens 2013: Mε τα μάτια και την ψυχή μιας εθελόντριας του Human Grid

    Από: Startup Team

Κάτι αλλάζει… όταν οι άνθρωποι ενώνονται και επιλέγουν το συλλογικό δρόμο της αλληλεγγύης και της δημιουργικής δράσης, για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους.

Κάτι αλλάζει… όταν επιχειρείς να αποτυπώσεις την εθελοντική προσφορά των ανθρώπων πάνω σε έναν χάρτη και δεν προλαβαίνεις να τοποθετείς καθημερινά πινέζες αλληλεγγύης.

Κάτι αλλάζει… όταν μια ελληνική εθελοντική προσπάθεια, εισπράττει σχόλια ειλικρινούς θαυμασμού, από ανθρώπους που προέρχονται από χώρες, όπου ο εθελοντισμός σαν αξία τοποθετείται στα υψηλότερα ευρωπαϊκά επίπεδα.

Κάτι αλλάζει… όταν κάποιος ανακαλύπτει εντελώς τυχαία, μέσα απ’ τον χάρτη του Human Grid, μια ενεργή εθελοντική ομάδα πολιτών δυο στενά δίπλα από το σπίτι του και βγάζει αμέσως χαρτί για να σημειώσει τα στοιχεία της.

Κάτι αλλάζει… όταν μια μητέρα, ψάχνει να βρει εθελοντικές οργανώσεις, ώστε να παροτρύνει το 16χρονο παιδί της να συνεισφέρει με κάποιο τρόπο.

Κάτι αλλάζει στη χώρα που ανέκαθεν παρουσίαζε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εθελοντισμού και αλληλεγγύης, στη χώρα όπου πρέσβευε ο ατομισμός και χανόταν σταδιακά η αξία της συλλογικότητας και η έμπρακτη έκφραση ανθρωπιάς.

Κάτι αρχίζει να διορθώνεται σε μια παγιωμένη κουλτούρα, που υποβαθμίζει την ανθρωπιά και τον πολιτισμό μας …

!command:see:1644!

Αμέσως μετά την παρουσίαση του διαδικτυακού χάρτη του Ηuman Grid στο φετινό TEDxAthens, ο οποίος αποτυπώνει πλέον ολόκληρο το «ανθρώπινο δίχτυ» της χώρας, πολλοί ήταν αυτοί που επισκέφθηκαν το χώρο που στέγαζε το Project στον τρίτο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, για να πληροφορηθούν για το «κίνημα» αλληλεγγύης που ενδυναμώνουν καθημερινά με τη δράση τους οι συμπολίτες τους και να μάθουν πώς μπορούν κι εκείνοι να συνδράμουν σε αυτή τη συλλογική πανελλαδική προσπάθεια.

Διαβάστε περισσότερα εδώ