Εβδομάδα Αυτογνωσίας

    Από: Startup Team

Edujob διοργανώνει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεμιναρίων με θεματική την Ψυχολογία και την Αυτοαποτελεσματικότητα.

Οι εισηγήσεις θα λάβουν χώρα από τις 16-20/12/2013 και ώρες από 17:00-20:00
Βακχυλίδου 7, Άνω Ιλίσια – 10 λεπτά από το Μετρό Μέγαρο Μουσικής

 

Για τους 10 πρώτους
15€/ενότητα ή για συμμετοχή μέσω skype
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –
Μία Θεματική Ενότητα 25€
Τρεις Θεματικές Ενότητες 60€
Πέντε Θεματικές Ενότητες 100€

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Η συμμετοχή σας είναι δυνατή και μέσω skype για όσους βρίσκεστε στην επαρχία ή δεν είναι δυνατή η παρουσία σας.

Στους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί
Βεβαίωση Συμμετοχής.

!command:ad!

Δευτέρα 16/12 – Σμιλεύοντας τον εαυτό

Εισηγητής Μιχάλης Κατσιμίτης Δρ. Φιλοσοφίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Στο σεμινάριο «Σμιλεύοντας τον εαυτό» θα παρουσιαστούν οι βασικές δομές της ανθρώπινης ύπαρξης, οι οποίες καθορίζουν τον τρόπο αντίληψης του εαυτού, του άλλου και του κόσμου. Έτσι, θα αναπτυχθούν ζητήματα όπως η ελευθερία, η ευθύνη, η επιλογή, το άγχος, οι αξίες, η κατάσταση, ο άλλος, η σχέση εαυτού και άλλου κ.ά., τα οποία είναι απαραίτητα προκειμένου να αποκτήσουμε έλεγχο του εαυτού και να διαμορφώσουμε την προσωπικότητά μας κατά τρόπο τέτοιο, ώστε να αντιμετωπίζει με δύναμη τις δύσκολες στιγμές της ζωής μας.

Τρίτη 17/12 – Εκπαίδευση στη Διεκδικητική Συμπεριφορά

Εισηγήτρια: Δρ. Χαρά Τσέκου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Ένα από τα κυριότερα συστατικά της καλής επικοινωνίας το να διαθέτει ο καθένας την ικανότητα να εκφράζει τις απόψεις και τις επιθυμίες του με κατάλληλο και σαφή τρόπο. Η θετική διεκδικητική συμπεριφορά και επικοινωνία είναι ο τύπος της συμπεριφοράς όπου ταυτόχρονα προασπίζονται τα δικαιώματα του ατόμου που εκπέμπει τη συμπεριφορά, χωρίς παθητικότητα και χωρίς να παραβιάζονται τα δικαιώματα των αποδεκτών της συμπεριφοράς.
Ο στόχος της εκπαίδευσης στη θετική διεκδικητική συμπεριφορά αποβλέπει στο να καταστήσει το άτομο ικανό να δημιουργήσει ουσιαστικές διαπροσωπικές σχέσεις με αποτελεσματικότερη επικοινωνία και μεγαλύτερη κατανόηση.

Τετάρτη 18/12 – Η μάχη των δύο φύλων. Μια προσπάθεια κατανόησης της άλλης πλευράς

Εισηγήτρια: Νίκη Μπίγγου MSc, Ψυχολόγος – ειδ. Ψυχοθεραπεύτρια

Συχνά οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται και προσεγγίζουν τη ζωή μέσα από την προσωπική τους οπτική για τα δύο φύλα. Συχνά κατηγοριοποιούν τα χαρακτηριστικά ή τις ιδιότητες των δύο φύλων κι έτσι αποδίδουν άλλες συμπεριφορές στο γυναικείο φύλο και άλλες στο αντρικό.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να συνειδητοποιήσουν οι συμμετέχοντες τις δικές τους πτυχές που θεωρούνται θηλυκές ή αρσενικές, ώστε να εξερευνήσουν την αυτοαντίληψη τους που σχετίζεται με το φύλο και να αναπτύξουν έτσι την αυτογνωσία τους.

Πέμπτη 19/12 – Εκπαίδευση στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων

Εισηγήτρια: Νίκη Μπίγγου MSc, Ψυχολόγος – ειδ. Ψυχοθεραπεύτρια

Οι εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις, είναι ιδιαιτέρως σημαντικές, αφού καθορίζουν πολλούς άλλους σημαντικούς παράγοντες της ζωής μας όπως τον τόπο κατοικίας μας, τις συνθήκες εργασίας μας, το πόσο ελεύθερο χρόνο θα διαθέτουμε, πόση ικανοποίηση θα αντλούμε από το επάγγελμά μας, και επομένως όλο τον τρόπο ζωής μας.
Ο στόχος της εκπαίδευσης είναι να αντιληφθούν οι συμμετέχοντες με ποιο τρόπο λάμβαναν αποφάσεις μέχρι σήμερα, ποιοι παράγοντες τους επηρέαζαν, αλλά και να εξοικειωθούν με τους ενδεδειγμένους τρόπους λήψης απόφασης που τους οδηγούν σε μια επιτυχημένη επαγγελματική επιλογή.

Παρασκευή 20/12 – Το στρες και η διαχείριση του

Εισηγήτρια: Δρ. Χαρά Τσέκου, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Το στρες έχει σοβαρές συνέπειες στη ζωή του ατόμου, οι οποίες εκτείνονται σε βιολογικό, ψυχολογικό και κοινωνικό επίπεδο.Η αποτελεσματική διαχείριση του στρες με τη χρήση ψυχοθεραπευτικών μεθόδων συμβάλλει στην προσπάθεια αντιμετώπισης πολλών σωματικών και ψυχικών δυσκολιών.
Ο στόχος του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση σχετικά με τη φύση του άγχους και του στρες και η εκπαίδευση στις κυριότερες στρατηγικές και τεχνικές διαχείρισής του.

Δηλώστε συμμετωχή εδώ