«Active Women. H Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών» από το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής

    Από: Startup Team

Το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) ανακοινώνει την έναρξη του σχεδίου δράσης «Active Women. H Τεχνολογία στην Υπηρεσία των Γυναικών» το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013» με δικαιούχο την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ-ΥΠΕΣ).

Κύριοι στόχοι του σχεδίου δράσης αποτελούν η ισότιμη πρόσβαση των ευπαθών ομάδων στην κοινωνία της πληροφορίας ως μέσο για την εξάλειψη του ψηφιακού αναλφαβητισμού, η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού, η προώθηση της ισότητας των φύλων και η ενίσχυση της κοινωνικής και επαγγελματικής θέσης των γυναικών.

Η επίτευξη των παραπάνω στόχων θα πραγματοποιηθεί μέσα από την εκπαίδευση και εξοικείωση περισσότερων από 200 γυναικών σε βασικές δεξιότητες πληροφορικής καθώς και δεξιότητες που θα ενισχύσουν την προσαρμοστικότητα και απασχολησιμότητα τους.

Οι ωφελούμενες του σχεδίου δράσης είναι γυναίκες ηλικίας άνω των 50 ετών, μετανάστριες και πρόσφυγες που διαμένουν στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και δεν είχαν μέχρι τώρα πρόσβαση στα αγαθά της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του διετούς σχεδίου δράσης, θα διοργανωθεί συνέδριο σε συνεργασία με το European Centre for Women and Technology (ECWT) με σκοπό την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του προγράμματος καθώς και την διάδοση καλών πρακτικών από όλη την Ευρώπη.

“Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών παίζουν καταλυτικό ρόλο στην κοινωνικοοικονομική ενσωμάτωση και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013 θα έχουμε την ευκαιρία να συμβάλλουμε ενεργά σε αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο Πρόεδρος της HePIS κος Νίκος Φαλδαμής.