Γιώργος Κορρές, Φαρμακοποιός – Πρόεδρος Ομίλου Κορρές

    Από: Startup Team

Πιτσιρικάς, τι δουλειά λέγατε ότι θα κάνετε «όταν μεγαλώσω»;

Υπάρχει μια φήμη που με θέλει να έχω δηλώσει, στα oκτώ μου, πως όταν μεγαλώσω θα φτιάχνω κρέμες, αν και δεν το θυμάμαι. Είναι μια ιστορία που διηγείται η μητέρα μου, όμως πρέπει να έχει βάση, καθώς ξεκίνησα από πολύ μικρός να «παίζω» με τα συστατικά και τα προϊόντα στο φαρμακείο της. Πήγαινα πιτσιρίκι στις διημερεύσεις του Σαββάτου, τακτοποιούσα τα ράφια, βοηθούσα στην ετήσια απογραφή. Τότε χαμογελούσαν όλοι στο άκουσμα της δήλωσής μου, αλλά τελικά έμεινα πιστός σε αυτή.

Πότε συλλάβατε το όραμα που σας κατευθύνει μέχρι σήμερα;

Στα τέλη της δεκαετίας του ’80, φοιτητής της Φαρμακευτικής ακόμα, ξεκίνησα να εργάζομαι στο παλαιότερο Φαρμακείο Ομοιοπαθητικής στην Αθήνα, όπου άρχισα να πειραματίζομαι με τα φυσικά φαρμακευτικά συστατικά, αναπτύσσοντας σκευάσματα από βότανα, φάρμακα φυσικής προέλευσης και στη συνέχεια καλλυντικά προϊόντα. Εκεί άρχισα να καταλαβαίνω τη δύναμη της φύσης κι έτσι ξεκίνησα αυτή την προσπάθεια, θέλοντας να κάνω πράγματα για να τα οποία θα αισθάνομαι περήφανος. Η φιλοσοφία παραμένει ίδια έως σήμερα: χρήση βοτάνων και φυσικών/βιολογικών συστατικών υψηλής ποιότητας, φόρμουλες φιλικές προς το δέρμα και το περιβάλλον με κλινικά ελεγμένη αποτελεσματικότητα, προσιτή τιμή, προσφέροντας τη δυνατότητα καθημερινής χρήσης και με χαρακτηριστική αισθητική που εμπνέει και «μας κάνει χαρούμενους».

Ποιο είναι, με δυο λόγια, το mission statement της επιχείρησής σας;

Να δημιουργούμε καινοτόμα και αποτελεσματικά προϊόντα βασισμένα σε δραστικά συστατικά φυσικής προέλευσης, να προάγουμε την έρευνα στα φυσικά συστατικά σε συνδυασμό με τη βιοχημεία του δέρματος και να αναδεικνύουμε τα πολύτιμα ελληνικά βότανα μέσα από συνεργασίες με τοπικούς καλλιεργητές και την παραγωγή φυτικών εκχυλισμάτων υψηλής βιολογικής αξίας.

Τι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε περισσότερο να συνεχίσετε παρά τις αντιξοότητες όταν στήνατε την επιχείρησή σας;

Το ότι δεν αντιλαμβανόμουν τίποτα ως αντιξοότητα.

Τι σημαίνει για εσάς επιτυχία;

Την επαγγελματική επιτυχία την αντιλαμβάνομαι όταν ξυπνάς το πρωί και πας με διάθεση στη δουλειά σου.

Η προσωπική σας ευτυχία συνδέεται με την επαγγελματική σας επιτυχία;

Η προσωπική ευτυχία τροφοδοτεί την επαγγελματική επιτυχία και το αντίστροφο ‒δεν μπορώ να τα σκεφτώ χωριστά. Αυτό που κάνω είναι η ζωή μου.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη σας επαγγελματική αποτυχία; Τι σας έχει διδάξει;

Θυμάμαι δύσκολες στιγμές, καθεμιά από τις οποίες πήγε την προσπάθειά μας ένα βήμα μπροστά. Υπομονή και πείσμα είναι η βάση.

Τι έχετε «επιστρέψει» στην κοινωνία ως «μέρισμα» για την επιτυχία σας;

Δεν αξιολογώ τίποτα ως «επιστροφή», για μένα κάποια πράγματα είναι απολύτως αυτονόητα. Κάνουμε μια προσπάθεια έχοντας δίπλα μας Έλληνες βιοκαλλιεργητές, αγροτικούς συνεταιρισμούς, εκπαιδευτικά και κοινωνικά ιδρύματα –ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, αγροτικές φυλακές, την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Έχουμε επιλέξει συνειδητά να αναπτύξουμε δίκτυο συνεργασιών με τους αγρότες, τους παραγωγούς και τις τοπικές κοινωνίες. Στόχος μας δεν είναι να ανταγωνιζόμαστε, αλλά να στηρίζουμε τους καλλιεργητές της χώρας μας –το δίκτυο που έχουμε αναπτύξει στηρίζει γύρω στις 5.000 οικογένειες. Και μαζί τους να μεταφέρουμε την αξία των ελληνικών βοτάνων, το θετικό μήνυμα της Ελλάδας διεθνώς μέσα από τα προϊόντα μας. Αναπτύσσουμε προϊόντα που σέβονται το περιβάλλον και τον άνθρωπο που τα χρησιμοποιεί. Προσπαθούμε να προσφέρουμε ένα χαμόγελο κάθε μέρα σε όλους όσους μας προτιμούν. Ανοίγουμε τις πόρτες μας στα νέα παιδιά, στους φοιτητές μέσα από το KORRES University Lab. Η προσπάθεια είναι συνεχόμενη.

Τι ώρα ξυπνάτε το πρωί και ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνετε;

Ξυπνάω στις 5-6 το πρωί, αλλά είμαι ήδη για ύπνο από πολύ νωρίς. Σίγουρα θα δω αν έχουν έρθει email μέσα στη νύχτα (πάντα έρχονται), κυρίως όμως θα περάσω κάποιο χρόνο με τα παιδιά πριν ξεκινήσουμε όλοι τη μέρα μας.

Μιλάτε στο τηλέφωνο στο εστιατόριο; Τσεκάρετε τα email σας τη νύχτα; Πηγαίνετε στο γραφείο το Σαββατοκύριακο; Παίρνετε δουλειά μαζί σας στις διακοπές;

Ναι σε όλα, δυστυχώς… Δεν είναι η ζωή και δουλειά μου, είναι η ζωή μου.

Γιατί, κατά τη γνώμη σας, η επιχειρηματικότητα έχει δαιμονοποιηθεί στη χώρα μας;

Νιώθω ότι η καινοτομία χαρακτηρίζει πολλές από τις νέες επιχειρηματικές ιδέες που γεννιούνται από παρέες νέων ανθρώπων με όραμα, μεθοδικότητα και πείσμα. Αυτές οι προσπάθειες όχι μόνο δεν δαιμονοποιούνται πλέον, αλλά στηρίζονται από την κοινωνία μας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ