DisruptStartupScaleUp Founders Bootcamp: Οι ID-GC στην Τουρκία!

    Από: Startup Team

Ο οργανισμός προώθησης επιχειρηματικότητας Industry DisruptorsGame Changers (IDGC) μετά την διοργάνωση του μεγαλύτερου συνεδρίου για τα startup «DisruptStartupScaleUp» ανακοινώνει την πρώτη ελληνοτουρκική συνεργασία για την νεοφυή επιχειρηματικότητα αναπτύσσοντας το “DisruptStartupScaleUp Founders Bootcamp”, ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης νέων τεχνολογικών επιχειρήσεων που απευθύνεται – σε αυτή την πρώτη φάση – σε startup από την Ελλάδα και την Κύπρο. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον τεχνολογικό επιταχυντή στην Κωνσταντινούπολη Fit Startup Factory και την στήριξη του Özyeğin University, ενός από τα καλύτερα Business School της Τουρκίας.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα DisruptStartupScaleUp Founders Bootcamp” ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου 2013 και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιανουαρίου 2014.

(industrydisruptors.org/index.php/access-turkey)

Οι εταιρείες καλούνται να καταθέσουν αίτηση και θα αξιολογηθούν για το selection day (ημέρα επιλογής) που θα πραγματοποιηθεί 14 Ιανουαρίου.

Οι 10 ομάδες που θα επιλεγούν από το selection day θα λάβουν πρόσκληση να παρακολουθήσουν το διήμερο εντατικό workshop, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από το Fit Startup Factory και τον İhsan Elgin, διευθυντή στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Özyeğin και θα εκπαιδευτούν στην παραγωγή επιχειρησιακών μοντέλων, την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου πελατών, σε lean startup, τις μετρήσεις και την ορθή παρουσίαση επιχειρηματικών σχεδίων σε επενδυτές.

Από τις 10 εταιρείες θα επιλεγούν οι 3 φιναλίστ που θα προσκληθούν στο Fit Startup Factory στην Κωνσταντινούπολη και θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης (acceleration) και καθοδήγησης (mentorship), ενώ ταυτόχρονα θα τους παρέχονται επαγγελματικές υπηρεσίες και προώθηση και πρόσβασή σε ένα εκτεταμένο δίκτυο πιθανών συνεργατών και σημαντικών επενδυτών μέσω προκαθορισμένων ραντεβού.

Ένα από τα τρία startup θα προσκληθεί στο Startup Turkey που θα γίνει στην Αττάλεια (http://startupturkey.com/) για να παρουσιάσει την επιχειρηματική του ιδέα σε ένα μεγάλο αριθμό Τούρκων και διεθνών επενδυτών.

Θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία σ έναν από τους πιο δυναμικούς accelerator της Ανατολικής Μεσογείου, να λάβουν εποικοδομητικό feedback από τους μέντορες και να επεκτείνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο σε Τουρκία και Μέση Ανατολή.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα Disrupt Founders Bootcamp” επισκεφτείτε το industrydisruptors.org/index.php/access-turkey και συμπληρώστε την αίτηση σας ηλεκτρονικά.

Επιπλέον το πρόγραμμα DisruptStartupScaleUp Founders Bootcamp πρόκειται να προχωρήσει και στην ανταλλαγή επιχειρηματιών και τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο χωρών, με σκοπό την ενδυνάμωση του Ελληνικού-Τουρκικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος και την προώθηση νέων μοντέλων συνεργατικότητας.