Το νέο έτος είναι η τέλεια στιγμή για να σκεφτείς τί θέλεις από την καριέρα σου

    Από: Startup Team

Οι αποφάσεις που παίρνουμε για τη νέα χρονιά είναι πολλές και απαιτητικές. Μία από τις πιο βασικές είναι να βρούμε τη δουλειά των ονείρων μας. Για να το πετύχουμε όμως αυτό πρέπει να σκεφτούμε τι πραγματικά θέλουμε από μια δουλειά, έτσι ώστε να μη χάνουμε χρόνο στέλνοντας βιογραφικά σε θέσεις που δεν μας ταιριάζουν.

Η νέα χρονιά είναι μια καλή στιγμή για να αλλάξεις σελίδα στην καριέρα σου

Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων έρχεται το ετήσιο ξεσκόνισμα του βιογραφικού σου. Οι ιστοσελίδες εύρεσης εργασίας, καθώς και οι εταιρείες που προσλαμβάνουν για λογαριασμό άλλων πελατών, έχουν συχνά μια τεράστια αύξηση του αριθμού των υποψηφίων που εγγράφονται στις αρχές του νέου έτους.

!command:ad!

Πριν ξεκινήσεις με την αποστολή του βιογραφικού σου, είναι σημαντικό να σκεφτείς τι πραγματικά θέλεις και ποιά δουλειά είναι κατάλληλη για εσένα. Πρέπει να είσαι σίγουρος/η σχετικά με το ποιά θέση εργασίας ψάχνεις και γιατί. Αυτό θα σε αποτρέψει να χάσεις χρόνο στέλνοντας βιογραφικά σε ακατάλληλες θέσεις που είναι απίθανο να σε δεχτούν. Αν στέλνεις αιτήσεις χωρίς συνοχή, συχνά οι εργοδότες το αντιλαμβάνονται και το ερμηνεύουν ως έλλειψη δέσμευσης και σοβαρής επαγγελματικής δεοντολογίας.

Αν θέλεις πραγματικά να κάνεις μια νέα αρχή στην επαγγελματική σου καριέρα το 2013, άσε το βιογραφικό σου στην άκρη, απομακρύνσου από τον υπολογιστή, πιάσε στυλό και χαρτί και γράψε τις απαντήσεις σου στις παρακάτω ερωτήσεις.

Το βασικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις είναι τί θέλεις: Για παράδειγμα, μπορεί να νιώθεις ότι θέλεις μια νέα θέση εργασίας ή να είσαι πιο ευτυχισμένος στην εργασία που βρίσκεσαι τώρα. Αλλά για να σχεδιάσεις μια διαφορετική καριέρα θα πρέπει να είσαι συγκεκριμένος/η και να προσδιορίσεις τί ακριβώς θα ήθελες να αλλάξεις και γιατί. Θα ήθελες, για παράδειγμα, μια πιο στρατηγική θέση ή μείωση του φόρτου εργασίας;

Επίσης, σκέψου όλα τα στοιχεία της ως σήμερα σταδιοδρομίας σου, και σημείωσε εκείνα που είναι θετικά, όπως για παράδειγμα ο μισθός ή η ασφάλεια. Είναι σημαντικό να μην παραβλέπουμε τα πράγματα που μπορεί να είναι καλά στην τωρινή θέση εργασίας μόνο και μόνο επειδή δεν είμαστε ικανοποιημένοι με μια πτυχή του επαγγέλματος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ