Ποιες startups να παρακολουθήσετε το 2014

    Από: Startup Team

Το 2013 ήταν μία γλυκόπικρη χρονιά για τις τεχνολογικές startups, σύμφωνα με το Mashable, καθώς από την μία εταιρείες όπως οι Twitter, Pinterest, Uber και Snapchat αξίζουν πλέον πολλά δισ. δολάρια, ωστόσο από την άλλη οι startups που βρίσκονται σε αρχικά στάδια δυσκολεύονται να βρουν χρηματοδοτήσεις, ενώ άλλες εταιρείες σε πιο ώριμα στάδια, όπως οι Fab και Rdio προχωρούν σε απολύσεις για να μειώσουν τα κόστη τους.

Ωστόσο, υπάρχουν εταιρείες που συνδυάζουν κεφάλαιαιδέα και ομάδα που έχουν όλες τις προοπτικές για να επιτύχουν μέσα στο 2014. Έτσι, οι εταιρείες που αξίζει να παρακολουθήσει κανείς τη χρονιά που έρχεται είναι, σύμφωνα με το Mashable, οι:

1. Circa

Ξεκίνησε το 2012 και προσφέρει μία εφαρμογή που παρακολουθεί έκτακτες ειδήσεις από όλο τον κόσμο την στιγμή που εξελίσσονται και τις μεταδίδει στους χρήστες της. Προσφέρεται για iPhone και Android, ενώ απασχολεί 10 δημοσιογράφους, με επικεφαλής τον υπεύθυνο των social media του Reuters.

2. Level Money

Αποτελεί μία startup που δραστηριοποιείται στον κλάδο του Personal Finance, προσφέροντας τη δυνατότητα στους χρήστες να διαχειρίζονται τους προϋπολογισμούς τους από όπου και αν βρίσκονται, με τα έξυπνα τηλέφωνά τους. Έχει λάβει χρηματοδότηση 5 εκατ. δολ. από την Kleiner Perkins και μεγάλα ονόματα του χρηματοοικονομικού κλάδου, όπως ο πρώην CEO της Citigroup.

3. Routehappy

Πρόκειται για μία startup που μέσα από ένα δίκτυο ειδικών επιτρέπει στους χρήστες της να συγκρίνουν πτήσεις όχι μόνο με βάση τις τιμές και τις ημερομηνίες ταξιδιού, αλλά και με βάση τον τύπο των καθισμάτων, της παροχές των αεροπορικών κλπ. Η εταιρεία έχει σηκώσει 1,5 εκατ. δολ. χρηματοδότησης και έχει δημιουργήσει εκτός από website και mobile εφαρμογή.

4. Flipboard

Η γνωστή πλατφόρμα κατάφερε μέσα στο 2013, σύμφωνα με το Mashable, τρία σημαντικά βήματα: να ανοίξει στους χρήστες της τη δυνατότητα δημιουργίας των δικών τους προσωπικών περιοδικών, να υποστηρίζει όλες τα σημαντικά κινητά τηλέφωνα μετά την έκδοση για Windows 8.1 και να ανοίξει οδούς εσόδων με την εισαγωγή περιοδικών που μπορούν να αγοράσουν οι χρήστες. Σύμφωνα με τις φήμες, το Flipboard είναι ήδη κοντά στο κλείσιμο νέας χρηματοδότησης 50 εκατ. δολ. που θα του επιτρέψει να αναπτυχθεί περισσότερο το 2014.

Διαβάστε περισσότερα εδώ