ΟΑΕΔ: Επιδότηση €10.000 για να κάνετε τη δική σας επιχείρηση

    Από: Startup Team

Οικονομική ενίσχυση σε 2.000 νέους για να κάνουν το πρώτο τους επιχειρηματικό «άνοιγμα» παρέχει το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» του ΟΑΕΔ.

Το πρόγραμμα νέων ελεύθερων επαγγελματιών δίνει επιδότηση 10.000 ευρώ κατά τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της ατομικής επιχείρησης που θα φτιαχτεί από άνεργο ή από άνεργο που θα συμμετάσχει κατά τουλάχιστον 51% σε ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ ή ΙΚΕ.

Η επιδότηση θα καταβληθεί σε 3 δόσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου 12μήνου ζωής της επιχείρησης, ως εξής:

  • 4.000 ευρώ με την έκδοση της απόφασης ένταξης στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα νέων με έμφαση στην καινοτομία» του ΟΑΕΔ,
  • 3.000 ευρώ μετά από 6 μήνες,
  • 3.000 ευρώ μετά από 12 μήνες.

Συνολικά θα διατεθούν 20 εκατ. ευρώ για επιδότηση των νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας έως 35 ετών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Οι άνεργοι νέοι που θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα θα μπορούν από τις 30/12/2013 να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο πληροφοριακό σύστημα που θα λειτουργήσει στο site του ΟΑΕΔ.

!command:ad!

Οι προϋποθέσεις για ένταξη στο πρόγραμμα

Από το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, θα δοθεί προτεραιότητα στους ανέργους που θα αναπτύξουν δραστηριότητα, η οποία απαιτεί την ενεργή απασχόληση και παρουσία τους, σε κλάδους και τομείς της οικονομίας που ενσωματώνουν την καινοτομία.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν:

  • ηλικία έως 35 ετών,
  • κάρτα ανεργίας σε ισχύ μέχρι την προηγούμενη της ημερομηνίας έναρξης της επιχείρησης στη ΔΟΥ,
  • περάσει από τη διαδικασία εξατομικευμένης παρέμβασης στον ΟΑΕΔ, και
  • παρακολουθήσει και ολοκληρώσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας στον ΟΑΕΔ.

Η έναρξη δραστηριότητας στη ΔΟΥ θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από την ημερομηνία δημοσίευσης του προγράμματος στο ΦΕΚ (16/12/2013) και μετά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ