Η Apple Αποκτάει Την Εταιρεία Πίσω Από Τη SnappyCam

    Από: Startup Team

by Charis Tasioulis

Σύμφωνα με πληροφορίες του TechCrunch, η Apple προχώρησε στην εξαγορά της SnappyLabs, της εταιρείας που ανέπτυσσε την εφαρμογή SnappyCam. Η startup που είχε έδρα το San Fransisco αποτελούνταν από ένα μόνο άτομο, τον Ελληνοαυστραλό Γιάννη Παπανδριόπουλο.

Το βασικό χαρακτηριστικό του SnappyCam είναι πως δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους κάποιου iPhone να τραβούν φωτογραφίες σε πλήρη ανάλυση με ρυθμό από 20 έως και 30 καρέ το δευτερόλεπτο. Πρόκειται για ένα πλεονέκτημα που μέχρι σήμερα καμιά άλλη εφαρμογή στην αγορά δεν προσφέρει.

Σε ένα παλιότερο blog post του στο snappylabs.com (πλέον δεν είναι διαθέσιμο) ο Γιάννης Παπανδριόπουλος μας εξηγεί πως φτάσαμε στη δημιουργία του SnappyCam.

Με λίγα λόγια, όλα άρχισαν πριν από περίπου δυόμιση χρόνια. Καθώς μελετούσε τους αλγορίθμους διακριτού μετασχηματισμού συνημιτόνου που χρησιμοποιούνται στη συμπίεση JPEG, παρατήρησε κάτι ενδιαφέρον. Βασιζόμενος στη δουλειά που είχε γίνει στη δεκαετία του ’90, αποφάσισε να αναπτύξει έναν καινούργιο αλγόριθμο, ο οποίος θα σχεδιάζονταν για να λειτουργεί ιδανικά με την αρχιτεκτονική συνόλου εντολών ARM NEON που χρησιμοποιείται από τους επεξεργαστές των συσκευών της Apple.

Διαβάστε περισσότερα εδώ