10 Web design trends που περιμένουμε το 2014

    Από: Startup Team

Το 2014 βρίσκεται προ των πυλών και ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή να κοιτάξουμε πίσω, για να δούμε μπροστά.

Το διαδίκτυο συνεχώς εξελίσσεται και μεγαλώνει, προσφέροντας νέες ιδέες, καινοτόμες λύσεις και διαμορφώνοντας νέα trends. Και όταν μιλάμε για wed design trends, εννοούμε πρακτικές, που δε φέρουν έναν παροδικό χαρακτήρα, αλλά έρχονται για να αλλάξουν τον τρόπο που βιώνουμε το διαδίκτυο εικαστικά. Και είναι τα trends, που θα πρωταγωνιστήσουν και το 2014:

1. Typography with character

Το καλό, από το καλύτερο, κρίνεται στη λεπτομέρεια και πολλές φορές η λεπτομέρεια αυτή είναι το typography μιας δουλειάς. Το «παιχνίδι» των γραμμάτων και των λέξεων προσφέρει αυτόν το ξεχωριστό χαρακτήρα, που δίνει ζωή στις λέξεις και το νόημα αυτών.

2. Flat design

Πολλές φορές ο πιο απλός και λιτός τρόπος απεικόνισης, αποτελεί και τον πιο εντυπωσιακό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το νέο λογισμικό από την Apple.

3. Large hero areas

Πιθανότατα το μεγαλύτερο web design trend του 2013 και σίγουρα, πρωταγωνιστής του 2014. H σελίδα «υποδοχής» ενός website γίνεται πιο ζωντανή, με λιγότερο κείμενο, περισσότερη εικόνα και αντικατάσταση των διαφόρων sliders. Η εικόνα κερδίζει και, όπως φαίνεται, αρχίζει να επικρατεί.

4. Mobile focus

Η mobile εποχή, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό, επομένως πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της δημιουργίας εφαρμογών και ιστοσελίδων.

5. Videos instead of text

Ο τρόπος παρουσίασης και προβολής αλλάζει ριζικά και γίνεται πιο κατανοητός και πιο διαδραστικός. Γιατί να περιγράψεις κάτι, όταν μπορείς να το δείξεις;

Διαβάστε περισσότερα εδώ