Taxibeat: “Ξεκλειδώνει” και την Τουρκία το 2014

    Από: Startup Team

του Δημητρίου ΠΟΓΚΑ

Το 2013 έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για το Taxibeat, με την ελληνική startup να “σηκώνει” 4 εκατ. δολ. χρηματοδότησης από το fund Hummingbird Ventures για να συνεχίσει να επεκτείνεται σε νέες αγορές του εξωτερικού το 2014.

!command:see:1997!

Το μεγαλύτερο μέρος του πλάνου ανάπτυξης του Taxibeat για την νέα χρονιά αφορά στην “μουντιαλική” Βραζιλία, όπως δημοσίευσε προσφάτως το EMEAgr.

Ωστόσο, στην επίσημη ανακοίνωση της λήψης χρηματοδότησης η εταιρεία ανέφερε ότι στόχος της είναι η επέκταση στην Νότιο Ευρώπη και στην Νότιο Αμερική. Όσον αφορά στην Νότιο Αμερική, το EMEAgr παλαιότερα είχε αποκαλύψει αποκλειστικά ότι η επέκταση αφορά στις χώρες του Περού και της Κολομβίας.

Όσον αφορά στην περίπτωση της Νοτίου Ευρώπης, τουρκικά τεχνολογικά μέσα αναφέρουν ότι το επόμενο βήμα του Taxibeat θα είναι στην Τουρκία. Σε σχετικά δημοσιεύματα αναφέρεται ότι ήδη από τον Οκτώβριο η εταιρεία αναζητά τον άνθρωπο που θα “τρέξει” το λανσάρισμα στην Κωνσταντινούπολη, ενώ αυτή την στιγμή βρίσκεται σε διαδικασία ανάλυσης της τουρκικής αγοράς ταξί προκειμένου να εισέλθει υπό τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Το “ξεκλείδωμα” της τουρκικής αγοράς θεωρείται ότι έχει άμεση σχέση με το γεγονός ότι η επένδυση προέρχεται από ένα επενδυτικό ταμείο που με έδρα το Λονδίνο και διοίκηση στο Βέλγιο διατηρεί γραφείο στην Τουρκία για το “σκαννάρισμα” των startups της ευρύτερης περιοχής. Τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται και το γεγονός ότι ο ιδρυτής του Taxibeat Νίκος Δρανδάκης θα συμμετάσχει στο μεγάλο τεχνολογικό φεστιβάλ Startup Turkey που θα φιλοξενηθεί τον Φεβρουάριο στην Αττάλεια, ίσως για να ανακοινώσει και επισήμως την είσοδο του Taxibeat στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ