Πώς να πετύχετε τους στόχους σας τη νέα χρονιά

    Από: Startup Team

Του Κώστα Φαρμάκη,

Οι περισσότεροι δίνουμε υποσχέσεις στον εαυτό μας για τη νέα χρονιά με τη δέσμευση να τις τηρήσουμε. Συνήθως τις έχουμε εγκαταλείψει μέχρι τον Φεβρουάριο. Ένας τρόπος να μείνουμε πιστοί σε αυτές είναι να τις καταγράψουμε στο ημερολόγιό μας και να τους δώσουμε υπόσταση· τόσο χρονική όσο και στις δράσεις που απαιτούνται προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας.

Τρεις ειδικοί, η Monique A. Honaman, CEO της συμβουλευτικής εταιρείας ISHR Group, ο Joseph Weintraub, καθηγητής Μanagement στο Babson College και ο Roy Cohen, σύμβουλος καριέρας, δείχνουν τον τρόπο.

!command:ad!

Καταγράψτε τις επιτυχίες του 2013

Όλα όσα επιτύχατε τη χρονιά που πέρασε είναι ένδειξη του τι μπορείτε να επιτύχετε την επόμενη. Επιπλέον, το αίσθημα ικανοποίησης είναι ικανό νας δώσει ώθηση για νέες προσπάθειες. Γράψτε τις επιτυχίες αυτές σαν να ήταν βιογραφικό. Εκτός από το ότι θα έχετε μπροστά σας όλα τα θετικά της χρονιάς, σε βάθος χρόνου θα είναι ένα Hall of Fame των μεγαλύτερων επιτευγμάτων σας.

Ορίστε έναν σημαντικό στόχο

Καθημερινά ξοδεύουμε πολύ χρόνο ασχολούμενοι με τις καθημερινές ανάγκες της ζωής και της εργασίας και ξεχνάμε να δούμε τη μεγαλύτερη εικόνα. Ορίζοντας έναν σημαντικό στόχο για τη χρονιά βοηθάμε τον εαυτό μας να εστιάζει σε αυτόν κάθε τόσο, ώστε ακόμα και οι μικρότερες πράξεις μας να βοηθούν προς την κατεύθυνσή του. Επιπλέον, λίγος χρόνος κάθε εβδομάδα αφιερωμένος αποκλειστικά σε αυτόν θα βοηθήσει πάρα πολύ.

Ζητήστε συμβουλές

Βρείτε κάποιον έμπιστο μέντορα που θα σας καθοδηγήσει και θα σας αποκαλύψει τον τρόπο να κινηθείτε στα «αχαρτογράφητα νερά» που έχετε μπροστά σας. Όσα και αν γνωρίζετε για την επιχείρηση ή τον οργανισμό σας, πάντα θα υπάρχουν πράγματα που δεν είναι δυνατό να μάθετε με άλλο τρόπο. Μπορεί να είναι κάποιος μέσα από την επιχείρηση ή κάποιος γενικά από τον κλάδο που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα. Το πώς θα τον πείσετε ότι αξίζετε το mentorship είναι δική σας δουλειά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ