Η Επιτυχία θέλει Τέχνη!

    Από: Startup Team

Της Ελίνας Γιαχαλή,

Πάει ο παλιός ο χρόνος. Καλώς ή κακώς η αλήθεια είναι αυτή. Επίσης, οι περισσότεροι από εμάς εύχονται η νέα χρονιά να φέρει κάτι καλύτερο από αυτήν που μόλις έφυγε. Όχι, δεν είναι ότι δεν εκτιμούμε και τα καλά που πιθανόν (τι πιθανόν… σίγουρα δηλαδή) μας συνέβησαν την χρονιά που πέρασε. Είναι που αυτόματα η προσοχή μας εστιάζει σε αυτό που δεν πάει καλά. Σε αυτό που χρειάζεται βοήθεια. Είναι ακριβώς όπως όταν χτυπάς ένα δάχτυλο. Εκείνη τη στιγμή δεν παρατηρείς ότι έχεις άλλα εννιά υγιή και δυνατά δάχτυλα. Εστιάζεις σε αυτό που πονάει. Έτσι δεν είναι;

Αυτό δεν είναι πάντα κακό. Το κακό ωστόσο κρύβεται στο ότι πολύ συχνά, μέσω της διαστρέβλωσης, της γενίκευσης και της διαγραφής το μυαλό μας αγνοεί χωρίς να το επιδιώκει τα θετικά που μπορεί να μας έχουν ήδη συμβεί, και εστιάζει σε αυτό που επιθυμήσαμε και δεν μας συνέβη. Ή στην «ατυχία» την οποία ζήσαμε. Ακόμα καλύτερα, το μυαλό μας συνήθως εστιάζει να βρει αυτό το δυσάρεστο που φοβόμαστε. Και φυσικά, τι συμβαίνει; Αν δεν το βρει θα πάει υποσυνείδητα να το δημιουργήσει. Αυτό με τη σειρά του το βιώνουμε σαν κάτι το οποίο μας χαρακτηρίζει, σαν μια «ταυτότητα» την οποία μας φόρεσε η «άδικη» η ζωή και προγραμματιζόμαστε να λειτουργήσουμε ανάλογα σε μελλοντικές περιπτώσεις. Και ο φαύλος κύκλος της ζωής θα συνεχιστεί. Ακολουθώντας με ακρίβεια τον φαύλο κύκλο της σκέψης μας!

Τι θα λέγατε να δοκιμάζαμε να βγούμε για λίγο από αυτό το καλοπερπατημένο μονοπάτι σκέψης; Έτσι, για να δούμε τι θα συμβεί. Έχετε να χάσετε τίποτα; Εκτός από την στιγμιαία βολή ίσως; Έστω για μια φορά δεν έχετε την περιέργεια να δείτε πως θα ήταν να σκεφτείτε και να λειτουργήσετε διαφορετικά; Για να δείτε που μπορεί να σας πάει αυτό;

Παρακάτω σας προτείνω κάποια καθαρά και εύκολα βήματα που μπορούν να αλλάξουν το περιβάλλον της σκέψης σας. Και μόλις συμβεί αυτό, σας διαβεβαιώνω σαν Ελίνα ότι θα ακολουθήσει και η αλλαγή στο περιβάλλον της ζωής σας. Στα επαγγελματικά, στην προσωπική σας ζωή, στη σχέση σας με τους άλλους και το πιο σημαντικό από όλα… στη σχέση μας με τον εαυτό σας.

Αν λοιπόν το 2013 έφυγε, τι θα ευχόσασταν από το 2014 να φέρει; Θα τολμούσατε να ευχηθείτε να σας φέρει έναν πιο ευτυχισμένο, λαμπερό και επιτυχημένο… Εαυτό;

Αν ναι, τότε μαζί με την ευχή μου να γίνει η ευχή σας πραγματικότητα σας προσφέρω και ένα μικρό εγχειρίδιο επιτυχίας. Σαν ώθηση για την υλοποίηση της επιθυμίας σας. Καλή επιτυχία!

Στρατηγική επιτυχίας από εβδομαδιαία βάση

#1
Θέσε μια σταθερή στιγμή στην αρχή της εβδομάδας την οποία θα αφιερώσεις στην προετοιμασία σου. Την Κυριακή το απόγευμα ή την Δευτέρα το πρωί το αργότερο σε συμβουλεύω να έχεις καθαρή εικόνα του πλάνου της εβδομάδος σου. Διαμόρφωσε το πρόγραμμα σου έτσι ώστε να περιέχει και κάτι το οποίο θα περιμένεις με ευχαρίστηση να συμβεί!

#2
Αποφάσισε ποια είναι η ευρύτερη αποστολή που θέλεις να δώσεις στην εβδομάδα σου έτσι ώστε να σε πάει ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία που επιθυμείς. Όταν έχεις καθαρά στο μυαλό σου την ευρύτερη αποστολή που έχει η εβδομάδα σου , θα αντλήσεις περισσότερη δύναμη τις δύσκολες ή τις βαρετές στιγμές στις οποίες η παρόρμηση να τα παρατήσεις θα είναι έντονη.
Πχ. Θέλεις αυτή την εβδομάδα να απελευθερωθείς από τα λογιστικά της περιόδου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ