Μια εφαρμογή, εκατομμύρια απαντήσεις

    Από: Startup Team

Σε ένα ευρύχωρο γραφείο στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, οι οθόνες των υπολογιστών «παίρνουν φωτιά». Ένας παγκόσμιος χάρτης που μεταφέρει σε απευθείας μετάδοση τους χρήστες mobile συσκευών, οι οποίοι απαντούν στις διαδικτυακές έρευνες του Pollfish, κάνει την Ευρώπη και τη Νότια Κορέα να «αναβοσβήνουν».  «Στις ΗΠΑ τα πράγματα τώρα είναι ήρεμα, γιατί ο κόσμος κοιμάται. Να δεις τι θα γίνει σε λίγες ώρες» μας λέει ο συνιδρυτής και CEO της εταιρείας Γιάννης Παπαδάκης, ενώ στο ερώτημα «τι είναι αυτό που κάνει το Pollfish ξεχωριστό» μας απαντά: «Ήρθαμε να καλύψουμε έναν τομέα όπου δεν υπήρχε ολοκληρωμένη απάντηση στον χώρο της έρευνας αγοράς στις mobile συσκευές».

Με τη αύξηση των χρηστών smartphones σε ολόκληρο τον πλανήτη, η διαδικτυακή πλατφόρμα ξεπερνά τα στενά όρια που θέτουν τα φυσικά ή ανθρώπινα σύνορα. «Στόχος μας είναι να απευθυνθούμε σε εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι θα δίνουν άμεσα και γρήγορα απαντήσεις σε ερωτήματα που κανένα άλλο εργαλείο δεν μπορεί να καλύψει. Αυτό δεν είναι δυνατόν να επιτευχθεί μέσω των παραδοσιακών μεθόδων που γνωρίζουμε σήμερα» μας εξηγεί ο Γιάννης Παπαδάκης. Το Pollfish είναι μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα, στην οποία ο καθένας μπορεί να πραγματοποιήσει μια έρευνα αγοράς χρησιμοποιώντας ένα απλό στη χρήση και τη διάδραση ερωτηματολόγιο. Σε αντίθεση με τις κλασικές διαδικασίες αποστολής email ή αγοράς ενός ακριβού εταιρικού πακέτου, το Pollfish λαμβάνει τα ερωτήματα που αφορούν τον ενδιαφερόμενο πελάτη και τα παρουσιάζει στον χρήστη μιας mobile συσκευής ως επιλογή στις εφαρμογές που συνεργάζονται με την εταιρεία. Το Pollfish είναι, με άλλα λόγια, ένα εργαλείο που δίνει το πολυπόθητο feedback στους δημιουργούς εφαρμογών ώστε να αντιληφθούν εύκολα σε ποιους πρέπει να απευθύνονται.

!command:ad!

Κάθε χρήστης μιας εκ των συγκεκριμένων εφαρμογών δεν θα δει διαφημίσεις στη σελίδα του, αλλά ερωτηματολόγια, στα οποία καλείται, εάν το επιθυμεί, να απαντήσει. «Ένα συμπληρωμένο ερωτηματολόγιο μπορεί να προσφέρει δώρα, όπως δωροεπιταγές, δωρεάν apps ή άλλου είδους ανταμοιβή μέσω κληρώσεων» λέει ο Γιάννης Παπαδάκης.

Διαβάστε περισσότερα εδώ