Οι επτά ελληνικές startups που εκθειάζει η ΕΕ

    Από: Startup Team

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια αναφέρθηκε στην ελληνική «tech σκηνή» η  Ευρωπαία Επίτροπος για την ψηφιακή ατζέντα, Νέιλι Κρους. Η επίτροπος, που επισκέφθηκε την Αθήνα στο πλαίσιο του StartUpEurope Tour, δήλωσε σχετικά: «Η αθηναϊκή tech σκηνή είναι ”καυτή” και θα γίνει ακόμα πιο ΄καυτή” και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα . Μια ψηφιακή μεταστροφή είναι θεμελιώδους σημασίας για την Ελλάδα. Θα την βοηθήσει να καλύψει το χαμένο έδαφος στην οικονομία».

«Ο τομέας της τεχνολογίας στην Ελλάδα παρουσιάζει τεράστια δραστηριότητα και αναπτύσσεται συνεχώς. Και αυτό ακριβώς τη στιγμή που πρέπει. Μια ψηφιακή μεταστροφή είναι καθοριστικής σημασίας για να κερδίσει η Ελλάδα το χαμένο οικονομικό έδαφος.» πρόσθεσε.

Η σημερινή εκδήλωση «Greekcovery» πραγματοποιείται στο Orange Grove, έναν ευέλικτο χώρο εργασίας που διαχειρίζεται η ολλανδική πρεσβεία στην Αθήνα, όπου Έλληνες και Ολλανδοί επιχειρηματίες μπορούν να εργάζονται για τις επιχειρήσεις τους, να δικτυώνονται και να μαθαίνουν.

Σύμφωνα με την europa.eu, οι επτά ελληνικές Start – Up που κάνουν καριέρα και εκτός Ελλάδας και αξίζει να γνωρίζετε είναι οι εξής:

– Taxibeat:

H εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες της να επιλέξουν το πλησιέστερο ταξί με βάση επιθυμητά χαρακτηριστικά (ωραιότερο όχημα, επιλογή οδηγού, δωρεάν Wi – Fi, ενσωματωμένο φορτιστές, παροχή παιδικού καθίσματατος κλπ. ). Ήδη έχει επεκταθεί πέρα από τα ελληνικά σύνορα και χρησιμοποιείται σήμερα σε Παρίσι, Μέξικο Σίτι, Ρίο ντε Τζανέιρο και Σάο Πάολο, ενώ πρόσφατα εξασφάλισε τέσσερα επιπλέον εκατομμύρια για την περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας.

– Η Raycap,

η startup – σχεδιαστής βιομηχανικών αντικεραυνικής προστασίας , που παρέχει και λύσεις διαχείρισης καλωδίων για παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Επίσης δραστηριοποιείται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, τη βιομηχανική αυτοματοποίηση, την άμυνα, την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και αλλού.

– Η Helic

που έχει αναπτύξει λογισμικό που χρησιμοποιείται σήμερα σε smartphones. Η Helic εξυπηρετεί πελάτες όπως η Intel, η Sony, η Fujitsu, η Samsung, η Huawei και η Panasonic, και έχει παραρτήματα στην Αθήνα και το Βόλο, στο San Jose (Καλιφόρνια) και στην Yokohama (Ιαπωνία).

Διαβάστε περισσότερα εδώ