Ξένιος Θρασυβούλου: Η εργασία εξ αποστάσεως ευκολότερη και προσιτή σε όλους

    Από: Startup Team

Μετά από 6 μήνες απασχόλησης ως μηχανικός σε μεγάλες εταιρίες, ο Ξένιος Θρασυβούλου συνειδητοποίησε ότι είναι «αλλεργικός» στη γραφειοκρατία μεγάλων επιχειρήσεων.

Σε ηλικία 23 ετών, όντας άνεργος και χωρίς ιδιαίτερη εργασιακή εμπειρία στο βιογραφικό του, δημιούργησε μια υπηρεσία που επέτρεπε σε ιδιώτες να αναθέτουν διαφόρων ειδών εργασίες σε επίπεδο «outsourcing» σε άτομα πρόθυμα να τις κάνουν.

Η αμοιβή των freelancers υπολογιζόταν με βάση τις εκτιμώμενες ώρες εργασίας.

Μετά από 3 χρόνια, δημιουργήθηκε το PeoplePerHour.

Όντας υπεύθυνος για το όραμα και τη στρατηγική κατεύθυνση του PeoplePerHour, ο Ξένιος προσδιόρισε τρία στοιχεία που χαρακτηρίζουν έως και σήμερα την κουλτούρα και το ήθος της εταιρίας:

  1. Όραμα για το προϊόν.
  2. Επιδίωξη συνεχούς καινοτομίας.
  3. Εμμονή στην εξυπηρέτηση πελατών και χρηστών.

!command:ad!

Ο Ξένιος είναι απόφοιτος μεταπτυχιακού διπλώματος μηχανικού από το Πανεπιστήμιο του Cambridge, ενώ έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εκπαίδευσης διοικητικών στελεχών από το Πανεπιστήμιο του Harvard.

Ο ιδρυτής και CEO του PeoplePerHour, με μέλη και projects από όλον τον κόσμο αλλά και την Ελλάδα, παρουσιάζει την επιχειρηματική του πορεία, απαντώντας σε 11 ερωτήσεις του περιοδικού ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ.

1. Για να σας γνωρίσει το κοινό μας καλύτερα, πείτε μας λίγα λόγια για εσάς και για την επιχείρησή σας.

Είμαι ο ιδρυτής και CEO του PeoplePerHour, μιας πλατφόρμας (community marketplace) που συνδέει μικρές επιχειρήσεις με πάνω από 500.000 ελεύθερους επαγγελματίες που επιθυμούν να προσφέρουν το ταλέντο τους εξ αποστάσεως και μέσω διαδικτύου.

Είτε λοιπόν πρόκειται για ένα μικρό project, όπως ο σχεδιασμός ενός λογοτύπου, είτε για κάποιο μεγαλύτερο, όπως η δημιουργία μιας ιστοσελίδας, το PeoplePerHour επιτρέπει σε μικρές επιχειρήσεις να κρατήσουν ευέλικτο τον πυρήνα τους, που είναι τα σταθερά μισθολογικά κόστη, και να εκπληρώσουν την εργασία που επιθυμούν άμεσα και αξιόπιστα.

Παράλληλα, επιτυγχάνουν σταδιακή μείωση του επίπεδου γραφειοκρατίας τους, που επιφέρει η παραδοσιακή μορφή απασχόλησης.

2. Πώς σας δημιουργήθηκε η ιδέα και πoια ήταν η αφορμή για να ξεκινήσετε;

Ως ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης, είχα συνεχώς την ανάγκη να βρίσκω καλούς και αξιόπιστους freelancers, το οποίο ήταν αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο.

Η προηγούμενη εταιρία μου είχε ως κύριο αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών concierge, οπότε και αρχικά ξεκινήσαμε ένα πείραμα να συνδέσουμε τον αγοραστή με τον πάροχο online.

Αυτό αμέσως «δούλεψε», και έτσι μετέτρεψα την εταιρία μου από ένα παραδοσιακό μοντέλο παροχής υπηρεσιών σε μια ηλεκτρονική αγορά.

3. Πολλοί θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους δουλειά, αντιμετωπίζουν όμως διάφορους φόβους και δυσκολίες. Ας πάμε στην περίοδο πριν κάνετε τα πρώτα επιχειρηματικά σας βήματα. Τι ήταν αυτό που σας εμπόδιζε να προχωρήσετε στο νέο εγχείρημα;

Οι μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει αρχικά ο κάθε νέος επιχειρηματίας είναι να δημιουργήσει ένα καλό προϊόν, να κερδίσει τους πρώτους του πελάτες και να αναζητήσει χρηματοδότηση.

Πλέον, η διαδικασία αυτή είναι πολύ πιο εύκολη, κυρίως γιατί η αναζήτηση funding είναι πολύ πιο άμεση, αλλά και γιατί υπάρχουν εργαλεία (όπως το PeoplePerHour) που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να ξεκινήσουν ακόμα και με λίγα χρήματα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ