Infographic : Trends του κλάδου του Email Marketing από το Moosend

    Από: Startup Team

Ποιες είναι οι ιδανικές μέρες για να αποστείλω Email Newsletter; Ποιο μήνα θα διαπιστώσω τα μεγαλύτερα ποσοστά Open Rate; Τι συσκευές ή λειτουργικά συστήματα χρησιμοποιούν οι παραλήπτες μου για να διαβάζουν τα newsletters τους; Θα εμφανίζεται σωστά το newsletter μου σε παραλήπτες που χρησιμοποιούν Mobile συσκευή; Ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς Email και Desktop Clients;

Ερωτήματα όπως αυτά απασχολούν τους Marketers που δραστηριοποιούνται μέσω Email Marketing ενεργειών, και απαντώνται μέσω ενός πολύ ενδιαφέροντος Infographic (www.moosend.com/2013/) που δημοσιεύτηκε από το Moosend (www.moosend.com) τη διεθνής πλατφόρμα Email Marketing που αναπτύχθηκε στη χώρα μας. Το Moosend ανακοίνωσε την πορεία της για το 2013, δίνοντας επιπλέον απαντήσεις σε αυτά τα ζητήματα. Κάποια στοιχεία που έχουν ενδιαφέρον για την τοπική αγορά (καθώς κατά ένα μεγάλο ποσοστό το πελατολόγιο προέρχεται από Ελληνικές επιχειρήσεις) μας δείχνουν τα εξής:

Η Δευτέρα και η Τρίτη φαίνεται να είναι οι καλύτερες μέρες για αποστολή Email Newsletter από πλευράς Open Rate. Ο καλύτερος μήνας είναι ο Νοέμβριος, καθώς τότε φαίνεται να ανοίγουν περισσότερο οι αποδέκτες τα Email Newsletters τους.

Είναι εμφανής η αλλαγή του Trend στη χρήση των Mobile συσκευών έναντι του Desktop καθώς τα ανοίγματα των Emails από Mobile από μήνα σε μήνα αυξάνουν τρομακτικά, «σκαρφαλώνοντας» από το 17% του Ιανουαρίου του ’13 στο 32% το Δεκέμβριο.

To Android έναντι του iOS φαίνεται να έχει κερδίσει έδαφος μέσα στη χρονιά και ενδεχομένως να ξεπεράσει κατά το νέο έτος την απήχηση του iOS, καθώς βλέπουμε από το 24% τον Ιανουάριο να φτάνει το 47% το Δεκέμβριο του ‘13.

Σε σχέση με τους Email Clients, παρατηρούμε μια σταθερά ανοδική πορεία του Yahoo! με αύξηση του penetration από 29% σε 34% μέσα στο έτος.

Τα στοιχεία έχουν προκύψει από πάνω από 330 εκατομμύρια Email newsletters που απεστάλησαν μέσω της πλατφόρμας του Moosend για το 2013, που αντιστοιχούν σε περίπου 10 emails/δευτερόλεπτο.

Δείτε το Infographic εδώ