Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα…

    Από: Startup Team

Του Θέμη Σαρανταένα,

Έχετε παρατηρήσει πως οι πιο έξυπνοι και επιτυχημένοι άνθρωποι είναι οι περίεργοι άνθρωποι; Κυνηγούν συνεχώς νέες ιδέες και τις ψάχνουν στα πιο απίθανα μέρη! Φέρτε στο μυαλό σας έναν πραγματικά επιτυχημένο επιχειρηματία που γνωρίζετε προσωπικά και σκεφτείτε πόσο διερευνητικός σε όλα και όλους είναι…

Μια από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που κάνει ένας θετικά περίεργος άνθρωπος μόλις σε δει να διαβάζεις κάτι , είναι “τι διαβάζεις;”. Και το ρωτάει γιατί θέλει να διαπιστώσει εάν διάβασες κάτι καινούριο το οποίο θα μπορούσε να του φανεί χρήσιμο να εξερευνήσει. Οι άνθρωποι με περιέργεια αναζητούν νέους δρόμους και νέες ιδέες. Για παράδειγμα, όταν μετά από μια ομιλία ή ένα σεμινάριο συναντήσετε έναν περίεργο άνθρωπο θα σας ρωτήσει τι μάθατε, τι σήμαινε αυτό για εσάς και πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε αυτές τις γνώσεις. Συνήθως οι περίεργοι άνθρωποι προσπαθούν να βγάλουν νόημα από οτιδήποτε ανακαλύψουν. Αυτό συμβαίνει καθώς συνεχώς ανακαλύπτουν νέες ιδέες, έχουν την ικανότητα να ενώνουν τα κενά και να συνδυάζουν διαφορετικές πληροφορίες. Προσπαθούν να βγάλουν νόημα από τον κόσμο που τους περιβάλλει!

Με το να είστε θετικά περίεργοι θα βοηθήσετε και τους εαυτούς σας αλλά και τους πελάτες σας. Αν είστε διαβασμένοι, σε διαρκή αναζήτηση νέων δεδομένων και εκθέτετε τους εαυτούς σας σε νέες ιδέες αποκτάτε νέες οπτικές γωνίες σε θέματα που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζατε διαφορετικά.

Διαβάστε περισσότερα εδώ