16 ελληνικά startup θα διεκδικήσουν το εισιτήριο για τις Τουρκικές επενδύσεις

    Από: Startup Team

Ξεκινά σήμερα η πρώτη ελληνοτουρκική συνεργασία για την ανάπτυξη και την προώθηση της νέας επιχειρηματικότητας. Το Disrupt, Startup, ScaleUP Founders Bootcamp αποτελεί μία πρωτοβουλία των Industry Disruptors – Game Changers (www.industrydisruptors.org) σε συνεργασία με τον τεχνολογικό επιταχυντή στην Κωνσταντινούπολη του Girişim Fabikası -Fit Startup Factory, την επιστημονική στήριξη του Özyeğin University, ενός από τα καλύτερα Business School της Τουρκίας και με την υποστήριξη της Pegasus Airlines.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και τελικά αντί για 10 επελέγησαν 16 startups για να παρακολουθήσουν την πρώτη φάση το bootcamp workshop. Πρόκειται για ένα διήμερο εντατικό σεμινάριο στην Αθήνα, που θα διεξαχθεί Παρασκευή 24/1 και Σάββατο 25/1 από τον Διευθυντή του Fit Startup Factory, İhsan Elgin. Οι τρεις ομάδες που θα επιλεγούν με την ολοκλήρωση του workshop θα έχουν 3 εβδομάδες να δουλέψουν τις προτάσεις τους και να εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκόμισαν από το διήμερο σεμινάριο. Στις 17 Φλεβάρη θα ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη, για να παρουσιάσουν τις εταιρίες τους σε περισσότερους από 80 διεθνείς και Τούρκους επενδυτές και επιχειρηματίες. Στις 19/2 οι δύο ομάδες θα επιστρέψουν στην Αθήνα, ενώ ένα startup θα ταξιδέψει στην Αττάλεια για να συμμετέχει στο Startup Turkey.

!command:ad!

Το 3 ήμερο πρόγραμμα στην Τουρκία περιλαμβάνει εκπαίδευση, συμμετοχή στο Fit Startup Factory Demoday, προκαθορισμένες συναντήσεις με επιχειρηματικούς αγγέλους, δυνητικούς συνεργάτες και πελάτες, καθώς και συμμετοχή σε εκδηλώσεις δικτύωσης με την επιχειρηματική κοινότητα.

O Μιχάλης Στάγκος, Συνιδρυτής των Ιndustry Disruptors- Game Changers,  δήλωσε «οι Ιndustry Disruptors μέσα σε 10 μήνες πρωτοπορούν στην δημιουργία ενός δυναμικού υγιούς οικοσυστήματος για την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας. Η Ελλάδα έχει εξαιρετικά ταλέντα και μπορεί και πρέπει να γίνει ένας κόμβος καινοτομίας. Αυτό θα μας βγάλει από την κρίση. Εμείς εστιάζουμε τις προσπάθειες μας στο να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για τα ελληνικά startups. H συνεργασία μας με το Fit Startup Factory και τον Ihsan – και τον ευχαριστώ για αυτό – ανοίγει μια τεράστια και ωριμότερη αγορά όσον αφορά τα startups και δημιουργεί μια μεγάλη δυναμική. Πρέπει να σας πω πως μετά την ανακοίνωση του προγράμματος DISRUPTSTARTUPSCALEUP FOUNDERS BOOTCAMP για πρώτη φορά 67 ελληνικά startup έχουν αιτηθεί μέχρι σήμερα να συμμετέχουν απευθείας στο Startup Turkey. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω θερμά τον πρόεδρο της Pegasus Airlines, κ. Ali Sabancı για την εμπιστοσύνη και την στήριξη του.»

Ο İhsan Elgin, Διευθυντής του Fit Startup Factory, δήλωσε «τα startups είναι εξ ορισμού επιχειρήσεις σε πρώιμο στάδιο που αναζητούν ένα κερδοφόρο, επαναλαμβανόμενο και αναβαθμιζόμενο επιχειρηματικό μοντέλο. Αυτό το σεμινάριο θα καθοδηγήσει τους νέους επιχειρηματίες, σ’αυτή την περίοδο αναζήτησης που διανύουν, ώστε να καλύψουν τα σημεία στα οποία αποτυγχάνουν, ενώ θα τους εφοδιάσει με έναν  οδικό χάρτη για να οδηγήσουν το προϊόν τους, ώριμο πλέον, στην αγορά. Μετά από αυτό το σεμινάριο οι νέοι αυτοί επιχειρηματίες θα είναι σε θέση να αξιολογήσουν την κατάστασή τους και να προβούν  στις απαραίτητες ενέργειες για να προχωρήσει η επιχείρησή τους στο επόμενο στάδιο».

Είναι σημαντικό να τονίσουμε τη στήριξη της Pegasus Airlines, χωρίς την οποία θα δεν θα ήταν εύκολη η πραγματοποίηση αυτού του προγράμματος.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος της Pegasus Airlines, κ. Ali Sabancı, «η επιχειρηματικότητα είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την επιτάχυνση της ανάπτυξης είτε αυτή συμβαίνει στην Τουρκία είτε οπουδήποτε αλλού, προκειμένου να οικοδομηθεί ένα υγιές οικοσύστημα. Ως η μεγαλύτερη ιστορία επιτυχίας στην Τουρκία, εμείς, ως Pegasus Airlines, αισθάνομαι πολύ χαρούμενος και ενθουσιασμένος για την στήριξη προσπαθειών σαν και αυτές που προάγουν την ενδυνάμωση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος στην Ελλάδα. Συγχαίρω όλους τους Έλληνες επιχειρηματίες για τη φιλοδοξία και την τόλμη τους. Μόνο αν τολμάς πετυχαίνεις.»

Τα τρία startups θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν σε περισσότερους από 80 επενδυτές, επιχειρηματικούς αγγέλους και τεχνολογικές τουρκικές εταιρείες μεταξύ των οποίων η Turkcell, İdacapital, Endeavor, Intel Capital, Earlybird Venture Capital, 212 Capital Partners, Dore Grup, European Investment Fund, General Electric, Fiba Capital και πολλοί άλλοι.

 

Fit Startup Factory

Το Fit Startup Factory, δημιουργήθηκε το 2011, και είναι ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης νεοφυών επιχειρήσεων τεχνολογίας με στόχο την ενεργοποίηση των επιχειρηματιών τεχνολογίας της Τουρκίας στη δημιουργία δυνητικών και βιώσιμων επιχειρήσεων. Τα γραφεία του Fit Startup Factory στεγάζουν επίσης τους Galata Business Angels (μια ομάδα «αγγέλων» επενδυτών), την etohum (μια κοινότητα τεχνολογικών startup) και το Doğa Girişim (VC).

 

Λίγα λόγια για τους Industry Disruptors – Game Changers

Οι Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), αποτελούν μια πρωτοβουλία που στόχο έχει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια. Διαβάστε περισσότερα:  www.industrydisruptors.org.

Pegasus Airlines

Σύμφωνα με εκθέσεις του Official Airline Guide για το 2011 και το 2012 η Pegasus Airlines έγινε η ταχύτερα αναπτυσσόμενη αεροπορική εταιρεία ανάμεσα στις 25 μεγαλύτερες της Ευρώπης σε όρους χωρητικότητας . Οι τακτικές γραμμές της Pegasus Airlines ιδρύθηκαν το 2005 με την πεποίθηση ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να πετά, με τη στρατηγική  τιμολόγησης της εταιρείας να αντανακλά αυτό το σύνθημα . Η Pegasus Airlines είναι η πρώτη αεροπορική εταιρεία που ξεκίνησε το μοντέλο low cost πτήσεων στην Τουρκία φέρνοντας επανάσταση στον κλάδο των αερομεταφορών.