Educational Trip 2014: Stanford, UC Berkeley, MIT και Georgia Tech σας προσκαλούν να τα ανακαλύψετε!

    Από: Startup Team

Οι σύλλογοι Eλλήνων φοιτητών των πανεπιστημίων Stanford (Hell.A.S), UC Berkeley (Hestia), MIT(HSA of MIT), Georgia Tech (Georgia Tech Hellenic Society), και το Corallia (www.corallia.org), ανακοινώνουν τη διοργάνωση, για πέμπτη συνεχή χρονιά, του προγράμματος Educational Trip.

Σκοπός του Προγράμματος

Το Educational Trip δίνει την ευκαιρία σε είκοσι φοιτητές και φοιτήτριες από ελληνικά πανεπιστήμια να επισκεφθούν κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα παγκοσμίως και να εφοδιαστούν με νέες ιδέες και γνώσεις, που θα μπορέσουν να εφαρμόσουν και να αξιοποιήσουν στο δικό τους ακαδημαϊκό περιβάλλον με την επιστροφή τους.

Οι φοιτητές και φοιτήτριες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαθήματα, διαλέξεις και σεμινάρια, σύμφωνα με τα ακαδημαϊκά τους ενδιαφέροντα, να πραγματοποιήσουν επισκέψεις σε τεχνολογικές εταιρείες αιχμής και ερευνητικά κέντρα στη Σίλικον Βάλεϊ, στο Σαν Φρανσίσκο, στη Βοστώνη και στην Ατλάντα, με κύριο στόχο τηνανάδειξη της αλληλεπίδρασης των πανεπιστημίων με τα οικοσυστήματα καινοτομίας που στηρίζουν την πρωτοπορία τους, αποκομίζοντας σημαντικές γνώσεις και καινοτόμες πρακτικές, προς αξιοποίηση στις σπουδές και τη μετέπειτα καριέρα τους.

Ελπίδα όλων όσων συμβάλλουν στην υλοποίηση του 5ο Educational Trip, διοργανωτών και υποστηρικτών, είναι οι φοιτητές και φοιτήτριες που θα λάβουν μέρος, να επιστρέψουν με μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για την εκπαίδευση, με ιδέες και προτάσεις για το πώς μπορούν τα ελληνικά πανεπιστήμια να αναπτυχθούν, καθώς και να δώσουν οι ίδιοι μια ώθηση στους συμφοιτητές τους να δράσουν δυναμικά και να παίξουν καταλυτικό ρόλο στις προσπάθειες βελτίωσης του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος.

Διαδικασία Υποβολής και Αξιολόγησης

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου 2014, συμπληρώνοντας βασικές πληροφορίες για την ανάδειξη και ενίσχυση της υποψηφιότητάς τους.

Την επιλογή των φοιτητών και φοιτητριών που θα συμμετάσχουν στο 5ο Educational Trip θα κάνουν τα μέλη των ελληνικών φοιτητικών συλλόγων των συμμετεχόντων πανεπιστημίων, βάσει των κριτηρίων που αναφέρονται στους Όρους Συμμετοχής.

Για την αξιολόγηση θα ληφθούν υπόψη η ηλεκτρονική αίτηση και η συνέντευξη στα αγγλικά με τους επικρατέστερους και βάσει αυτών θα γίνει η τελική επιλογή των 20 φοιτητών και φοιτητριών που θα συμμετάσχουν στο 5ο Educational Trip.

Διαβάστε περισσότερα εδώ