Social & Business Co-Creation: Συνεργασία για Αντίκτυπο

    Από: Startup Team

Η Ashoka, η Zermatt Summit Foundation, η Fondation Guilé, η DPD και η Boehringer Ingelheim διεξάγουν για πρώτη φορά έναν online συμμετοχικό διαγωνισμό, Social & Business CoCreation ( Κοινωνική & Επιχειρηματική Συν-δημιουργία): Συνεργασία για Κοινωνικό Αντίκτυπο (Impact) ως πηγή, ανάδειξη και καταλύτη καινοτόμων πρότζεκτς/πρωτοβουλιών Συν-δημουργίας στην Ευρώπη που είναι αποτέλεσμα συνεργασίας κοινωνικών οργανώσεων με (π.χ. Μη Κερδοσκοπικών- Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, σωματείων, ενώσεων, κοινωνικών επιχειρήσεων κτλ.), παραδοσιακών επιχειρήσεων και φορέων του Δημοσίου.

Αυτά τα μοντέλα αναδεικνύουν νέες μορφές συνεργασίας μεταξύ του
κοινωνικού και επιχειρηματικού τομέα με υψηλή κλίμακα κοινής
κοινωνικής και οικονομικής αξίας, προφέροντας στο κοινό καλό. Ως
αποτέλεσμα, νέα προϊόντα και νέες υπηρεσίες αναπτύσσονται για να
απαντήσουν στις βασικές ανάγκες υποεξυπηρετούμενου πληθυσμού, με την
βοήθεια λύσεων τεχνολογίας αυτές γίνονται προσβάσιμες σε όλους.  Στο επίκεντρο της κάθε πρωτοβουλίας/ πρότζεκτ θα πρέπει να είναι η δυναμική δημιουργίας μιας περιεκτικής ανθρώπινης οικονομίας, η αλλαγή οργανωσιακών δομών και η ενδυνάμωση επαγγελματιών σε όλα τα επίπεδα ώστε να γίνουν καταλύτες αλλαγής οι όποιοι μεταμορφώνουν προβλήματα σε ευκαιρίες.

Όλοι οι κοινωνικοί οργανισμοί, οι επιχειρήσεις και οι φορείς Δημοσίου που συνεργάζονται για την αλλαγή στην Ευρώπη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή.  Η καταλυτική ημερομηνία είναι 10 Απριλίου 2014.  Οι νικητές θα λάβουν coaching, έπαθλα αξίας €40,000 και θα αναδειχθούν από  διακεκριμένα μέσα ενημέρωσης. Τα έπαθλα θα δοθούν στο Zermatt Summit, 27 Ιουνίου 2014.

Για να συμμετάσχετε παρακαλούμε επισκεφθείτε: www.changemakers.com/co-creation

Network Partners στην Ελλάδα: ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, GlobalSustain, The Impact Hub Athens