Founder Institute/Το μεγαλύτερο πρόγραμμα τεχνολογικής κατάρτισης επιχειρηματιών έρχεται στην Ελλάδα

    Από: Startup Team

Founder Institute – Το μεγαλύτερο πρόγραμμα τεχνολογικής κατάρτισης επιχειρηματιών έρχεται στην Ελλάδα

 

Το Founder Institute είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρηματιών και νεοφυών επιχειρήσεων παγκοσμίως, το οποίο βοηθά επίδοξους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο να ιδρύσουν βιώσιμες επιχειρήσεις τεχνολογίας.  Με έδρα το  Silicon Valley και με τοπικούς συνεργάτες σε 55 πόλεις και 34 χώρες, το ινστιτούτο έχει βοηθήσει στην σύσταση πάνω από 1.017 επιχειρήσεων, με ποσοστό επιτυχίας 89,5%, οι οποίες με την σειρά τους έχουν δημιουργήσει πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Σκοπός του ινστιτούτου είναι  να βοηθήσει στην  δημιουργία ενός εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας παγκοσμίως.

Η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει μια ιδιαίτερα υποσχόμενη αγορά για το Founder Institute καθώς η κοινότητα των startups αναπτύσσεται με γρήγορους ρυθμούς, ενώ ολοένα και περισσότεροι νέοι στρέφονται στη δημιουργία νέων επιχειρήσεων.  Αυτό που χρειάζεται ωστόσο είναι η παροχή των κατάλληλων εργαλείων και κινήτρων για την εκπαίδευση και υποστήριξη των νέων επιχειρηματιών, με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη των ιδεών τους και την τόνωση της εξωστρέφειας.

Μέσω του τετράμηνου part-time προγράμματος, δίνεται η ευκαιρία σε ήδη υπάρχοντες και επίδοξους επιχειρηματίες να δημιουργήσουν τις δικές τους επιχειρήσεις, να εκπαιδευτούν και να λάβουν feedback από έμπειρους μέντορες και CEOs, χωρίς να χρειάζεται να διακόψουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Αποστολή του Founder Institute είναι «να παγκοσμιοποιήσει τη Silicon Valley» και να δημιουργήσει βιώσιμα οικοσυστήματα startup που θα δημιουργήσουν με τη σειρά τους νέες θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο.

Σημαντικοί μέντορες έχουν ήδη εκδηλώσει την έμπρακτη υποστήριξή τους στο πρόγραμμα μεταξύ των οποίων:

Adeo Ressi: Ιδρυτής /CEO, Founder Institute

Αλέξης Ελευθεριάδης: Chief Scientist/ Συν-ιδρυτής, Vidyo

Αντώνης Μαρκόπουλος: Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Ασία Pacific Region, Intralot

Απόστολος Αποστολάκης: Σύμβουλος και συν-ιδρυτής , Doctoranytime.gr

Χρήστος Κασκαβέλης: Ιδρυτής/COO, Velti, 2000-2013

Κωστής Σταυρόπουλος: Διευθύνων Σύμβουλος , iSquare S.A. (Apple Value Added Distributor στην Ελλάδα & Κύπρο)

Μάρκος Βερέμης: Ιδρυτής / CEO, Upstream

Σωτήρης Συρμακέζης: Γενικός Διευθυντής, Τράπεζα Πειραιώς

Τάσος Φλάμπουρας: Γενικός Διευθυντής, Aventurine SA

Βασίλης Νικολόπουλος: CEO και συν-ιδρυτής, Intelen

Γιάννης Κανελόπουλος: Σύμβουλος Διαχείρισης Sustainable Software, Software Improvement Group

 

 

Η πρώτη παρουσίαση του Founder Institute στην Αθήνα θα γίνει την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014 στο πλαίσιο του συνεδρίου  “4th Infocom Mobiles & Apps 2014″ το οποίο θα διεξαχθεί στο ξενοδοχείο Divani Caravel. H παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Νάουσα στις 10.30-13.00.

Θα μιλήσουν οι κκ. Μιχάλης Στάγκος, Συν-ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers (ID – GC), Απόστολος Αποστολάκης, Σύμβουλος και συν-ιδρυτής, Doctoranytime.gr, ενώ η εκδήλωση θα περιλαμβάνει επιπλέον ένα επιμορφωτικό εργαστήριο (workshop) “Startup Founder 101” από τον κ.Γιάννη Κανελλόπουλο, SIG με θέμα “IT Strategy for your Startup”.

Δηλώστε συμμετοχή στο workshop fi.co/courses/8431 και λάβετε το εισιτήριό σας για το συνέδριο “4th Infocom Mobiles & Apps 2014″ στο www.infocomapps.gr/4o-infocom-apps-2014/registration/

Τέλος, εάν θέλετε να έρθει το Founder Institute στην Αθήνα, συμπληρώστε την σχετική ηλεκτρονική φόρμα (fi.co/join) έως 2/3/2014. Αν εκδηλωθεί αυξημένο ενδιαφέρον, τότε το Founder Institute θα ξεκινήσει το πρόγραμμα στην Αθήνα στις 7/5/2014.

Διαβάστε περισσότερα: fi.co/s

Σχετικά με τους Industry Disruptors – Game Changers

Οι Industry Disruptors – Game Changers (ID – GC) αποτελούν μία πρωτοβουλία που στόχο έχει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και εξωστρέφεια.

Δίνεται έμφαση σε τομείς, ενώ ως οριζόντια προτεραιότητα έχει τεθεί η καινοτομία και οι τεχνολογίες επικοινωνίας και πληροφορικής. Mέσω στρατηγικών συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας του εξωτερικού, oι ID-GC προσφέρουν τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να ωριμάσουν την ιδέα τους μέσα από δικτύωση, διαγωνισμούς, εκπαίδευση, χρηματοδότηση, mentorship και  στρατηγικές επικοινωνίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες μίας start-up επιχείρησης.