Έναρξη Επιχειρηματικιού Διαγωνισμού Global Management Challenge

    Από: Startup Team

1.165 φοιτητές σε όλη την Ελλάδα

γίνονται…«επιχειρηματίες»

στο διαγωνισμό Global Management Challenge

 

Χορηγοί Διαγωνισμού η Coca-Cola Hellas & η Coca-Cola Τρία Έψιλον

 

11/02/2014 – Ο μεγαλύτερος Διεθνής Διαγωνισμός Επιχειρηματικής Στρατηγικής, το Global Μanagement Challenge (GMC) ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες στην Ελλάδα. Το  GMC με διεθνή εμπειρία 35 ετών, σε 40 χώρες παγκοσμίως, διεξάγεται με επιτυχία στην Ελλάδα εδώ και 9 χρόνια έχοντας κερδίσει το ενδιαφέρον των φοιτητών και την εμπιστοσύνη των πιο αξιόλογων ελληνικών Πανεπιστημίων. Ο διεθνής διαγωνισμός προσφέρεται δωρεάν στους φοιτητές και είναι ο μοναδικός που φέρει την διαπίστευση του European Foundation for Management Development (EFMD), ενώ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας & Θρησκευμάτων και Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας.

 

Φέτος, ο διαγωνισμός διεξάγεται με τη χορηγία της CocaCola Hellas και της CocaCola Τρία Έψιλον, στο πλαίσιο της έμπρακτης δέσμευσής τους για τη στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, μέσα από προγράμματα που καλλιεργούν τα ταλέντα των νέων ανθρώπων, ενθαρρύνουν το επιχειρηματικό τους πνεύμα και αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν στην επανεκκίνηση της χώρας μας.

 

Η ομάδα «Go-getters» από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς που έχει ήδη ζήσει την εμπειρία του  GMC δήλωσε σχετικά: «Ήταν τέλεια! Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσουμε το μακρύ και απαιτητικό ταξίδι της καριέρας μας. Το GMC μας έδωσε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις μας, να νιώσουμε το πάθος ενός επιχειρηματία και να  αναπτύξουμε ικανότητες στην εταιρική διοίκηση, εισάγοντάς μας στον κόσμο των επιχειρήσεων.»

 

Συγκεκριμένα, ο διεθνής διαγωνισμός εξελίσσεται σε ένα διαδραστικό διαδικτυακό επιχειρηματικό περιβάλλον, όπου οι ομάδες φοιτητών αναλαμβάνουν το ρόλο του επιχειρηματία και του manager και καλούνται να ανταπεξέλθουν στις αντίστοιχες προκλήσεις των ρόλων τους, ενώ παράλληλα εξασκούν τις γνώσεις τους και  δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στην ανάπτυξη και διοίκηση της δικής τους εικονικής επιχείρησης.

 

Επιπλέον, το GMC στηρίζει τους φοιτητές με ένα αποκλειστικό πρόγραμμα υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές συνολικής αξίας 35,000€ προσφορά του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (International MBA), του Πανεπιστημίου Πειραιώς (MBA TQM) και την εταιρία PricewaterhouseCoopers. Τέλος, η σύνδεση των φοιτητών με τον επιχειρηματικό κόσμο υποστηρίζεται μέσα από ένα καινοτόμο πρόγραμμα Μεντόρων, όπου με τη βοήθεια δυναμικών επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων η PricewaterhouseCoopers, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, τα  Ελληνικά Πετρέλαια, η Coca-Cola Hellas, η CIVITAS,  η SONY Hellas  και το δίκτυο της πρωτοβουλίας του World Economic Forum, Global Shapers Athens Hub, οι νέοι προετοιμάζονται για την επαγγελματική τους πρόοδο.

 

Κορύφωση του διεθνή διαγωνισμού θα αποτελέσει ο Παγκόσμιος Τελικός στο Sochi της Ρωσίας, στον οποίο θα συμμετάσχει η νικήτρια ελληνική ομάδα του GMC για να δοκιμάσει τις γνώσεις της, τις δυνάμεις της και τις επιχειρηματικές τις ικανότητες ανάμεσα σε όλες τις ομάδες των άλλων χωρών.

 

Site διαγωνισμού: www.worldgmc.com/greece

Facebook: www.facebook.com/gmcgreece

-Τέλος-

 

9 χρόνια Global Management Challenge στην Ελλάδα:

 

  • Δωρεάν συμμετοχή πάνω από 1.650 ομάδων φοιτητών στη μαγευτική εμπειρία του GMC στην Ελλάδα από το 2006.
  • 75 συνολικά είναι οι επιχειρήσεις που έχουν υποστηρίξει το GMC στην Ελλάδα.
  • Έχουν δοθεί 7 Υποτροφίες φοίτησης για το International ΜΒΑ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) &  MBA TQM (Πανεπιστήμιο Πειραιώς) από το 2011.
  • Φέτος θα δοθούν 4 συνολικές υποτροφίες.
  • Στις 26 Μαρτίου η διεξαγωγή του Τελικού Ελλάδος του φετινού Διαγωνισμού.
  • Συμμετοχή της νικήτριας ομάδας στον Παγκόσμιο Τελικό στη Ρωσία όπου όλες οι ομάδες θα εκπροσωπήσουν τις χώρες τους.
  • Το  2012 η Ελληνική ομάδα κατέκτησε την 5η θέση στον Διεθνή Τελικό στην Ουκρανία.
  • Στο διαγωνισμό GMC διαγωνίζονται φοιτητές από όλα τα Πανεπιστήμια και ΑΤΕΙ της Ελλάδας: Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Αριστοτέλειο Θεσσαλονίκης, Γεωπονικό Αθηνών, Δημοκρίτειο Θράκης, Εθνικό και Καποδιστριακό Αθηνών, Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Ιωαννίνων, Κρήτης, Μακεδονίας, Πατρών, Πελοποννήσου, Πάντειο, Πολυτεχνείο Κρήτης, ALBA, Deree College και τα ΑΤΕΙ: Αθήνας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καλαμάτας, Κρήτης, Λαμίας, Λάρισας, Μεσολογγίου, Πάτρας, Πειραιά, Σερρών, Χαλκίδας.
  • Στο GMC Ελλάδας συμμετέχουν και ομάδες φοιτητών από την Κύπρο.
  • Παράλληλα έχουν λάβει μέρος Έλληνες φοιτητές από Πανεπιστήμια του Εξωτερικού:

INSEAD, London School of Economics, Warwick Business School Aston School, HEC Business School, Imperial College Business School, Oxford Brookes University, Ecole Polytechnique Fédérale de Lausanne, Brunel University, Cass Business School, City University,  Edinburgh Business School,, King’s College , Rotterdam School of Management,  Fudan University, Royal Holloway, SUNY University at Buffalo, University of Portsmouth, κ.α.

 

Tο Global Management Challenge διεθνώς:

 

  • Ο μεγαλύτερος διεθνής διαγωνισμός επιχειρηματικότητας.
  • Πάνω από 500.000 διεθνείς συμμετοχές!
  • Ξεκίνησε πριν από 35 χρόνια και σήμερα διεξάγεται σε 40 χώρες.
  • Η Ελλάδα ήταν η 19η χώρα που εντάχθηκε στο GMC  το 2006.
  • Άριστη προετοιμασία για την είσοδο στον επιχειρηματικό κόσμο.
  • Χρήση του πιο σύγχρονου λογισμικού προσομοίωσης: Σφαιρική απεικόνιση της επιχείρησης σε όλους τους λειτουργικούς τομείς, σημαντικές προκλήσεις εξωτερικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος (οικονομική κρίση, συνάλλαγμα, κοινωνικοοικονομικές παράμετροι, εναρμόνιση με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, περιβαλλοντικό προφίλ επιχειρήσεων και προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, έμφαση στο Ανθρώπινο δυναμικό).
  • Κάθε χρόνο δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής σε δεκάδες χιλιάδες φοιτητές από όλο τον κόσμο.

 

 

  • Φέρει τη διαπίστευση του European Foundation of Management Development (CELEFMD for Technology Enhanced Learning). Η διάκριση αυτή απονέμεται σε εκπαιδευτικά προγράμματα με διεθνή ορίζοντες που πραγματεύονται τη διοίκηση επιχειρήσεων και προωθούν το υψηλό επίπεδο γνώσης και πρακτικής αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες.
  • Αντικατοπτρίζει τη σύγχρονη επιχειρηματική πραγματικότητα, μέσα από ένα εξελιγμένο λογισμικό προσομοίωσης που ανανεώνεται κάθε χρόνο.
  • Στο φετινό διαγωνισμό λανσάρεται ένα νέο εξελιγμένο λογισμικού που προσφέρει ακόμα περισσότερο ρεαλισμό με τη χρήση των IRFS (Διεθνών Λογιστικών Προτύπων) και νέων παραμέτρων για την ανάπτυξη υπεύθυνων στελεχών και επιχειρηματιών.
  • Συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες αλλά και οργανισμοί στον κόσμο.
  • Οι νικήτριες ομάδες από κάθε χώρα συμμετέχουν στον Διεθνή Τελικό εκπροσωπώντας τη χώρα τους.

 

 

Το Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα  στηρίζει τη νεανική επιχειρηματικότητα

 

Στο Σύστημα της Coca-Cola (Coca-Cola Hellas και Coca-Cola Τρία Έψιλον) πιστεύουμε ότι οι νέοι της Ελλάδας μπορούν να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στην επανεκκίνηση της χώρας. Αυτός είναι και ο λόγος που «τροφοδοτούμε» το πάθος και την αποφασιστικότητα της νέας γενιάς υποστηρίζοντας δράσεις και προγράμματα Νεανικής Επιχειρηματικότητας, με στόχο τη δημιουργία ευκαιριών για τους νέους, την ενθάρρυνση καινοτόμων ιδεών και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Κάποια από τα προγράμματα Νεανικής Επιχειρηματικότητας που στηρίζουμε είναι τα εξής:

  • Προγράμματα πρακτικής άσκησης σε φοιτητές και απόφοιτους Πανεπιστημίων,
  • Το πρόγραμμα επιχειρηματικής προσομοίωσης Global Management Challenge,
  • Το θεσμό Athens Start-Up Weekend, που καλλιεργεί την επιχειρηματικότητα των νέων
  • Tους  Global Shapers Athens Hub, ένα δίκτυο που προσφέρει την ευκαιρία σε νέους, 20-30 ετών, να έρθουν σε επαφή με νέους αντίστοιχων προσόντων, να αξιοποιήσουν τις ηγετικές τους ικανότητες και τις καινοτόμες ιδέες τους με στόχο να βελτιώσουν την καθημερινότητα των συνανθρώπων τους και να ενισχύσουν τη βιωσιμότητα των τοπικών κοινωνιών.
  • Επιπλέον, στελέχη και των δύο εταιρειών λειτουργούν ως μέντορες σε νέους.

Στηρίζουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα γιατί πιστεύουμε στους νέους της Ελλάδας, στις καινοτόμες ιδέες τους, το ταλέντο και τον ενθουσιασμό τους που μας κάνουν να πιστεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα μας.