Ημερίδα με θέμα: «Παραγωγικές Επενδύσεις: η Μόνη Διέξοδος για τη Χώρα» στη Θεσσαλονίκη

    Από: Startup Team

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), εισφέροντας για ακόμη μια φορά στο δημόσιο διάλογο για την έξοδο της χώρας από την κρίση, διοργανώνει την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο The Met Θεσσαλονίκης, δημόσια συζήτηση με αντικείμενο τη σημασία των επενδύσεων για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Χωρίς επενδύσεις, και ειδικά χωρίς παραγωγικές επενδύσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια το ΑΕΠ της χώρας και η απασχόληση. Μάλιστα, διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 10 δις €, επιφέρει συνολική αύξηση του ΑΕΠ κατά 15 δις € και δημιουργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Ο ΣΒΒΕ θεωρεί ότι ο δημόσιος διάλογος την τελευταία πενταετία εξαντλείται στη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας και στην εξασφάλιση μακροοικονομικής σταθερότητας. Ο περιορισμός του ελλείμματος, η δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος και η μακροοικονομική σταθερότητα μπορούμε πλέον να πούμε ότι έχουν επιτευχθεί. Αυτό όμως που καμία κυβέρνηση δεν έχει θέσει σε προτεραιότητα, είναι το μεγάλο ζήτημα της υλοποίησης, παραγωγικών κατά κύριο λόγο, επενδύσεων που θα έχουν ως άμεση συνέπεια την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Διαβάστε Περισσότερα στο Epixeiro