Το Viber με έδρα την Κύπρο πουλήθηκε για $900 εκατομ. σε Ιάπωνες

    Από: Startup Team

Πηγή techstart.gr

Αν έχεις πολλούς φίλους και συνεργάτες στο εξωτερικό, σίγουρα έχεις εγκατεστημένο το Viber για να τους καλείς δωρεάν χωρίς να ανησυχείς για υπέρογκες χρεώσεις. Επίσης δεν αγχώνεσαι αν ο φίλος σου έχει ή δεν έχει iPhone, οπότε και θα φύγει iMessage ή όχι. Το Viber δουλεύει με όλους μια χαρά για αποστολή SMS.

Το start-up που ίδρυσε ο Ισραηλινός Talmon Marco με έδρα την Κύπρο (να το ακούνε μερικοί στην κυβέρνηση που ψάχνουν επενδύσεις) ήρθε σήμερα σε συμφωνία με τον Ιαπωνικό κολοσσόRakuten. Το deal-μαμούθ περιλαμβάνει την πώληση του Viber για $900 εκατομμύρια με σκοπό να κάνει την Rakuten τον No. 1 παγκόσμιο παίκτη στις υπηρεσίες Internet. Αυτό τουλάχιστον βγήκε από το επίσημο ανακοινωθέν.

Τα νέα της εξαγοράς του start-up με βάση την Κύπρο έρχονται μόλις 2 μέρες μετά από την διάψευση των φημών ότι το Viber βρισκόταν σε συνομιλίες για εξαγορά από παίκτη της Ασίας για 300 με 400 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό και μόνο δείχνει ότι το exit έγινε την κατάλληλη στιγμή, μεγιστοποιώντας τα οφέλη που αγγίζουν το $1 δις!

Διαβάστε Περισσότερα στο techstart.gr