Startup Founder 102: Η Δεύτερη Εκδήλωση του Founder Institute

    Από: Startup Team

Η πρώτη εκδήλωση για την παρουσίαση του Founder Institute στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, στις 12 Φεβρουαρίου 2014, στο πλαίσιο του συνεδρίου InfoCom Mobiles and Apps, με την συμμετοχή 133 ενδιαφερόμενων.

 

Ο Μιχάλης Στάγκος, Συν-ιδρυτής των Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), παρουσίασε το πρόγραμμα του Founder Institute, ενώ στην εκδήλωση συμμετείχαν και τρείς από τους μέντορες του προγράμματος. Ο Απόστολος Αποστολάκης, Σύμβουλος και συν-ιδρυτής, Doctoranytime.gr /  συν-ιδρυτής e-food.gr, μίλησε για τα 6 βήματα που πρέπει να ολοκληρώσει ένα startup για να επιτύχει ένα δυναμικό ξεκίνημα, ο Αλέξανδρος Ελευθεριάδης, Chief Scientist και συν-ιδρυτής, Vidyo, έδωσε χρήσιμες συμβουλές για τις πατέντες και την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων και ο Γιάννης Κανελλόπουλος, Σύμβουλος Διαχείρισης Sustainable Software, Software Improvement Group, μίλησε για τις βασικές αρχές και στρατηγικές που πρέπει να ακολουθεί ένα startup σε θέματα IT.

 

H δεύτερη παρουσίαση του Founder Institute, Startup Founder 102, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014, και ώρα 18.00-21.00, στις εγκαταστάσεις του Orange Grove (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 5, 106 74, Αθήνα – στο ισόγειο), σε συνεργασία με την Ολλανδική Πρεσβεία και το Konrad- Adenauer- Stiftung.

 

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί οι μέντορες:

Αντώνης Μαρκόπουλος: Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Ασία Pacific Region, Intralot

Χρήστος Κασκαβέλης: Ιδρυτής/COO, Velti, 2000-2013

Κωστής Σταυρόπουλος: Διευθύνων Σύμβουλος , iSquare S.A. (Apple Value Added Distributor στην Ελλάδα & Κύπρο)

Μάρκος Βερέμης: Ιδρυτής / CEO, Upstream

Σωτήρης Συρμακέζης: Γενικός Διευθυντής, Τράπεζα Πειραιώς

Τάσος Φλάμπουρας: Γενικός Διευθυντής, Aventurine SA

Βασίλης Νικολόπουλος: CEO και συν-ιδρυτής, Intelen

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην εκδήλωση στο FI.co/e/8401.

Τέλος, όσοι θα θέλανε να μάθουν περισσότερα για το Founder Institute και να εγγραφούν στο πρόγραμμα μπορούν να επισκεφτούν το fi.co/apply/athens και να συμπληρώσουν την σχετική ηλεκτρονική φόρμα έως τις 2/3/2014. Αν εκδηλωθεί αυξημένο ενδιαφέρον, τότε το Founder Institute θα ξεκινήσει το πρόγραμμα στην Αθήνα στις 7/5/2014.

 

Λίγα λόγια για το Founder Institute

Το Founder Institute είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρηματιών και νεοφυών επιχειρήσεων παγκοσμίως, το οποίο βοηθά επίδοξους επιχειρηματίες ανά τον κόσμο να ιδρύσουν βιώσιμες επιχειρήσεις τεχνολογίας.  Με έδρα το  Silicon Valley και με τοπικούς συνεργάτες σε 55 πόλεις και 34 χώρες, το ινστιτούτο έχει βοηθήσει στην σύσταση πάνω από 1.017 επιχειρήσεων, με ποσοστό επιτυχίας 89,5%, οι οποίες με την σειρά τους έχουν δημιουργήσει πάνω από 10.000 νέες θέσεις εργασίας. Σκοπός του ινστιτούτου είναι  να βοηθήσει στην  δημιουργία ενός εκατομμυρίου νέων θέσεων εργασίας παγκοσμίως. Διαβάστε περισσότερα:  fi.co/s

 

Σχετικά με τους Industry Disruptors – Game Changers

Οι Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), αποτελούν μια πρωτοβουλία που στόχο έχει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια.

Mέσω στρατηγικών συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς στήριξης της επιχειρηματικότητας του εξωτερικού, oι ID-GC προσφέρουν τη δυνατότητα σε νέους επιχειρηματίες να ωριμάσουν την ιδέα τους μέσα από δικτύωση, διαγωνισμούς, εκπαίδευση, χρηματοδότηση, mentorship και στρατηγικές επικοινωνίας προσαρμοσμένες στις ανάγκες μίας start-up επιχείρησης.