Οι Επενδύσεις είναι Μονόδρμος – Εγκατάστση Kornit Breeze στην Κω

    Από: Startup Team

Η εταιρεία «Κέντρο Γραφικών Τεχνών» στην Κω επένδυσε πρόσφατα σε ένα εκτυπωτικό υφάσματος Kornit Breeze για να επεκτείνει τις υπηρεσίες της στο χώρο των διαφημιστικών ρούχων αλλά και στην τουριστική αγορά.

Ο κος Π. Γερασκλής εξηγεί πως σε περιόδους κρίσης, η ανάπτυξη και η επέκταση σε νέες αγορές είναι μονόδρομος, μια λογική που συναντάτε και σε άλλες επιτυχημένες επιχειρήσεις του χώρου.

Η εταιρεία μέχρι πρότινος τύπωνε σε μπλουζάκια με την κλασσική μέθοδο θερμομεταφοράς, αλλά η χρονοβόρα διαδικασία δεν επέτρεπε την παραγωγικότητα. Γνωρίζοντας  ότι η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει ζήτηση και ότι προσφέρει τη δυνατότητα επέκτασης σε νέες αγορές, όπως αυτή των τουριστικών καταστημάτων, οι υπεύθυνοι της επιχείρησης οδηγήθηκαν στην αναζήτηση μιας αξιόπιστης παραγωγικής λύσης. H υψηλή παραγωγικότητα και το χαμηλό κόστος παραγωγής του Kornit Breeze σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη στην Atlas Digital – αντιπροσωπεία της Kornit στην Ελλάδα – ήταν οι λόγοι που τους οδήγησαν στην επιλογή του εν λόγο μηχανήματος. Να σημειωθεί ότι η Kornit ασχολείται αποκλειστικά με την ψηφιακή τεχνολογία εκτύπωσης υφάσματος. 

Το «Κέντρο Γραφικών Τεχνών»  έχει ήδη αρχίσει να χρησιμοποιεί παραγωγικά το εκτυπωτικό και υπολογίζει ότι θα της αποφέρει αύξηση του τζίρου, ιδίως με την επέκτασή της σε νέες αγορές.

Το «Κέντρο Γραφικών Τεχνών»  καλύπτει μια μεγάλη γκάμα εκτυπωτικών εργασιών και εφαρμογών οπτικής επικοινωνίας, όπως Έντυπο, Ψηφιακές Εκτυπώσεις, Επιγραφές, Κάλυψη, Εκτύπωση Ταπετσαρίας, Διακόσμηση Εσωτερικών Χώρων με ψηφιακές εφαρμογές, Χαράξεις, Κοπές laser, Σημάνσεις, κ.α. Το ανθρώπινο δυναμικό της αριθμεί 13 άτομα, από τα οποία 5 στο γραφιστικό τμήμα. Στα πλαίσια των επενδύσεών της, εκτός από το μηχάνημα Kornit εξοπλίσθηκε και με 1 υπερσύγχρονο ψηφιακό πιεστήριο και CTP, για το τμήμα εκτύπωσης ΟFFSET.