Quispot: Η πρώτη διαδικτυακή υπηρεσία εύρεσης συμπαικτών ξεκινάει το ταξίδι της από την Θεσσαλονίκη

    Από: Startup Team

Αξιοποιείς τον ελεύθερο χρόνο σου όπως θέλεις και όταν θέλεις; Όχι;

To Quispot βγαίνει στον αέρα για να λύσει αυτήν ακριβώς την ανάγκη σου.

Το Quispot, μια έμπνευση δύο Θεσσαλονικιών, του Θανάση Κούγια και του Γιάννη Μαριόπουλου, είναι έτοιμη να βγει online στην πρώτη δοκιμαστική έκδοσή της. Η υπηρεσία έχει ως στόχο να συνδέσει όλους εκείνους που αγαπούν τις ομαδικές δραστηριότητες αλλά δυσκολεύονται να βρουν τον κατάλληλο συμπαίκτη, την κατάλληλη χρονική στιγμή, στην κατάλληλη τοποθεσία.

Στο Quispot οι χρήστες δημιουργούν τα events τους απαντώντας σε 4 απλές ερωτήσεις: Τι, Πότε, Που και Ποιος. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια ευρεία συλλογή δραστηριοτήτων, από μπάσκετ έως και tichu!

«Η ιδέα μας ήρθε εντελώς φυσικά μιας και ικανοποιούσε μια δική μας ανάγκη», δηλώνει ο Θανάσης, συνιδρυτής και υπεύθυνος του μάρκετινγκ, «είχα προσπαθήσει άπειρες φορές να πάω για paintball όσο ήμουν φοιτητής και ακόμη να τα καταφέρω». Το ίδιο πρόβλημα είχε κι ο Γιάννης, συνιδρυτής και υπεύθυνος των οικονομικών, αλλά με την εύρεση συμπαικτών για 5Χ5. «Μόλις ο Θανάσης μου είπε για το πρόβλημά του, το οποίο ήταν και δικό μου και φαντάζομαι και πολλών άλλων ακόμη, αποφασίσαμε να το λύσουμε εμείς οι ίδιοι». Ο Θανάσης κι ο Γιάννης γνωρίστηκαν σαν φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και από τη στιγμή εκείνη αποφάσισαν να επεκτείνουν την φιλία τους και επαγγελματικά.

Κάπως έτσι γεννήθηκε το Quispot. Μετά από μερικούς μήνες δουλειάς και σχεδιασμού, η ιδέα ήταν έτοιμη να υλοποιηθεί. Στο ενδιάμεσο, η ομάδα του Quispot επιλέχθηκε στις 10 καλύτερες ανάμεσα σε 300 άλλες από την πρωτοβουλία των Cosmote, Found.ation και ΕΕΔΕ, #CosmoteStartUp. Μέσα από το πρόγραμμα, το οποίο ήδη τρέχει, η ομάδα έχει κερδίσει πολύτιμες γνώσεις, εμπειρία, διασυνδέσεις αλλά και πρόσβαση σε επενδυτές.

Η έκδοση BETA βρίσκεται ήδη διαθέσιμη στην διεύθυνση www.quispot.com ενώ αρχικά στην υπηρεσία θα υπάρχουν μόνον σημεία ενδιαφέροντος στην Θεσσαλονίκη. Στόχος μας σύντομα το Quispot να επεκταθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Βρείτε μας στο Facebook // Ακολουθήστε μας στο Twitter