Δυσκολίες καθ’ οδόν προς την επιτυχία

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Η ψυχολογική πίεση στην κούρσα της επαγγελματικής καταξίωσης.

Πρόσφατα διάβασα ένα άρθρο σχετικά με τους «δαίμονες» που κατατρώνε τους (νέους) επιχειρηματίες μέχρι να καταφέρουν να κάνουν την εταιρεία τους να σταθεί στα πόδια της, και ύστερα να την διατηρήσουν.

Τα media εξυμνούν όσους τα έχουν καταφέρει, αλλά σχεδόν ποτέ δεν αναφέρουν πως έφτασαν μέχρι εκεί· τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν, τις αποτυχίες πριν την επιτυχία.

Δεν αναφέρομαι μόνο σε επιχειρήσεις, αλλά και σε άτομα, οι οποίοι πριν να έχουν την πρώτη επιτυχία, είχαν βρεθεί  σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, οικονομικές και ψυχολογικές. Διατηρούσαν όμως, την ελπίδα πως η ιδέα, το ταλέντο τους, κάποια ημέρα θα τους έβγαζε ασπροπρόσωπους.

Ακόμα και όταν το κατάφεραν, η προσπάθεια να αντεπεξέλθουν στα νέα άγχη (αυτά της επιτυχίας) δεν είναι εύκολη. Και σκέφτομαι, ενώ διαβάζω το άρθρο: ένας άνεργος, εν τέλη, είναι ένας εν δυνάμει επιχειρηματίας. Η εταιρεία του είναι ο εαυτός του, τον οποίο πρέπει να βρει τρόπο να τον τοποθετήσει στην κορυφή της αγοράς. Το άγχος, η στεναχώρια, η πίεση είναι εκεί, σε κάθε βήμα, και το υποσυνείδητο προσπαθεί να κατατροπώσει την αυτοπεποίθηση που είναι απαραίτητη για την επιτυχία οποιασδήποτε προσπάθειας. Αν ο ίδιος δε πιστεύει στον εαυτό του, τότε πως θα πιστέψουν οι επενδυτές;

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com