Σημαντικές επενδύσεις στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά

    Από: Startup Team

Πηγή businessnews.gr

Σημαντικές επενδύσεις αρκετών εκατομμυρίων ευρώ έχουν δρομολογηθεί από διεθνείς ξενοδοχειακούς ομίλους για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Ελλάδα.

To δεύτερο Intercontinental στην Ελλάδα
Πιο πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο Όμιλος Intercontinental, που σύμφωνα με στελέχη της διοίκησης του Intercontinental Αθηνών ετοιμάζεται να προχωρήσει στην πρώτη  επέκταση του στην Ελλάδα, έπειτα από περίπου 30 χρόνια παρουσίας στην ξενοδοχειακή αγορά της Αθήνας. Πιο συγκεκριμένα, έχει ήδη υπογραφεί προσύμφωνο για την δημιουργία Intercontinental Σαντορίνης, που σχεδιάζεται να ξεκινήσει την λειτουργία του σε 2-3 χρόνια. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο 2014 και η επένδυση ύψους 30 εκατ. ευρώ θα τρέξει από την εταιρεία Αθήναιον Α.Ε. Η νέα μονάδα που θα δημιουργηθεί αναμένεται να διαθέτει 120 δωμάτια, 40 σουίτες με ιδιωτικές πισίνες, σπα, συνεδριακό κέντρο και δύο εστιατόρια.

Η επένδυση της Grace Hotels στην Καλαμάτα
Παράλληλα, η Grace Hotels, μέλος του διεθνούς επιχειρηματικού ομίλουLibraGroup, που ανήκει στην οικογένεια Λογοθέτη, υλοποιεί επένδυση ύψους 80 εκατ. ευρώ για την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου στην Καλαμάτα, το οποίο θα διαθέτει 125 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, καθώς και 40 βίλες, τριών, τεσσάρων ή πέντε υπνοδωματίων. Η συγκεκριμένη μονάδα θα  αναπτυχθεί σε μια έκταση περίπου 300 στρεμμάτων και θα είναι η τέταρτη, που εντάσσεται στην ομάδα των ξενοδοχείων Grace στην Ελλάδα, μετά τα Grace Mykonos και Grace Santorini καθώς και του Grace Kea που βρίσκεται υπό κατασκευή.

Διαβάστε Περισσότερα στο businessnews.gr