Εκπαιδευτική εκδήλωση στο Found.ation για τις νέες ελληνικές επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ South by Southwest Interactive στο Τέξας

    Από: Startup Team

Το Found.ation πραγματοποίησε στους χώρους του εκπαιδευτική εκδήλωση για τις νέες ελληνικές επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας που θα συμμετάσχουν στις 7 Μαρτίου 2014 στο Διεθνές Φεστιβάλ South by Southwest (SXSW) Interactive και συγκεκριμένα με δυναμική παρουσία στο «Startup Village” της διοργάνωσης. Βασικοί στόχοι των μελών της ελληνικής αποστολής, να παρουσιάσουν το εγχείρημα και τις ιδέες τους σε δυνητικούς πελάτες, funds και επενδυτές και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις ώστε να πραγματοποιηθούν στη συνέχεια επαφές που θα μπορέσουν να οδηγήσουν σε εποικοδομητικές συνεργασίες.

Σε αυτό το πλαίσιο, το πρώτο κομμάτι της εκπαίδευσης περιελάμβανε τις καταλληλότερες μεθόδους προσέγγισης επενδυτών και funds, με βάση τη μέθοδο pitching της κάθε εταιρείας και τις επιδιώξεις της. Γι’ αυτό το σκοπό, στο Found.ation μαζί με τα μέλη της ελληνικής αποστολής, βρέθηκαν εκπρόσωποι μεγάλων εταιρειών και funds, οι οποίοι παρακολούθησαν τις σύντομες παρουσιάσεις των εταιρειών-μελών και παρείχαν χρήσιμες πληροφορίες και συμβουλές για την καλύτερη προσαρμογή τους, ώστε να επιτύχουν το ιδανικότερο αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο μέρος, οι εταιρείες-ομάδες παρακολούθησαν τις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες των Νίκου Κακαβούλη από το Daily Secret, Λευτέρη Ντουάνογλου CEO και συνιδρυτή της Schoox και Paul Papadimitriou συμβούλου επιχειρήσεων, επιχειρηματία και ομιλητή σε θέματα νέων τεχνολογιών, οι οποίοι, εκτός από τις συμβουλές που παρείχαν μέσα από τη σημαντική επαγγελματική τους διαδρομή, μετέφεραν στο κοινό τις δικές τους εμπειρίες από τη συμμετοχή τους σε προηγούμενες διοργανώσεις. Κατά την έναρξη του δεύτερου μέρους, o κ. Άγγελος Αγγέλου της συμβουλευτικής εταιρείας AngelouEconomics, με την ευγενική υποστήριξη του οποίου συντονίστηκε και η εκπαιδευτική εκδήλωση στο Found.ation, απηύθυνε μέσω Skype χαιρετισμό στους παρευρισκομένους και έδωσε τις ευχές του για ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Η ελληνική συμμετοχή διοργανώθηκε χάρη στην πολύτιμη συνδρομή τόσο του κ. Αγγέλου, όσο και του κ. Χαράλαμπου Παπαδόπουλου από την Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσινγκτον. Οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν στην ελληνική αποστολή είναι οι: eConais, Intelen, PeekInToo, Rabt.co, Rulemotion/Resin.io, Mobiltron/Wover, Meazon, Pinnatta, Rocketgraph, Schoox, Amen Technologies, Hypertech/Trek, QReca!, Terranova, Gridmates και Moosend.

 

Υποστηρικτές της ελληνικής συμμετοχής στο Φεστιβάλ που αποτελείται από συνολικά δεκαέξι νέες ελληνικές επιχειρήσεις, είναι η Ελληνική Πρωτοβουλία και ο Όμιλος Libra.