«Forum Νεανικής Επιχειρηματικότητας – Η πρόκληση της Ελληνικής Προεδρίας»

    Από: Startup Team

To Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων διοργανώνει την Τρίτη 11 Μαρτίου 2014, μεταξύ 10:30 και 14:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας/Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 και Αλεξ. Πάντου, δίπλα από το Πάντειο Πανεπιστήμιο), Forum Νεανικής Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ποιo είναι το αποτύπωμα της νεανικής επιχειρηματικότητας στην ελληνική οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα σήμερα; Ποιες είναι οι επιδράσεις της στην απασχόληση – και ειδικότερα στους πληθυσμούς των νέων επιστημόνων, αλλά και στις τοπικές αγορές; Ποιες τάσεις και συμπεριφορές ανιχνεύονται και καταγράφονται, καθώς και ποια είναι τα όρια και οι συσχετίσεις ανάμεσα σε προσωπικές επιλογές, συλλογικές δράσεις και δημόσιες πολιτικές;

Όλα αυτά τα ερωτηματικά χρειάζονται απαντήσεις στο πλαίσιο της στήριξης των νέων, της ανάδειξης της νεανικής καινοτομίας και της δια βίου μάθησης στο περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ιδιαίτερα σήμερα που διανύουμε την περίοδο της Ελληνικής Προεδρίας. Απαντήσεις που φιλοδοξεί να δώσει η ημερίδα που διοργανώνει το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

*Αναλυτικά το Πρόγραμμα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προσέλευση: 10:00

Α΄μέρος 10:30 – 12:00

Το πρώτο πάνελ έχει θέμα: Νεανική Επιχειρηματικότητα και Ελληνική Πραγματικότητα

Συμμετέχουν: Δημήτρης Καλαβρός, Συνιδρυτής Found.ation και Nest Media, Φάνης Κουτουβέλης, Διευθύνων Σύμβουλος Intale, Δημήτρης Κουτσολιούτσος, Ιδρυτής Farmers Republic, Κυριάκος Πιερρακάκης, Συντονιστής Καινοτομίας AIT, Αλέξανδρος Ρούστας, Επικεφαλής iQbility

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης

Παρεμβαίνει ο πρόεδρος του Δ.Σ. ΙΝΕΔΙΒΙΜ Φίλιππος Λέντζας

Διάλειμμα: 12:00 – 12:30

Β Μέρος: 12:30 14:00

Το δεύτερο μέρος της ημερίδας θα ανοίξει με χαιρετισμό του υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Γκιουλέκα.

Θα ακολουθήσει πάνελ με θέμα: Νεανική Επιχειρηματικότητα και Ευρωπαϊκή Πραγματικότητα

Συμμετέχουν: Σόφη Δασκαλάκη – Μυτιληναίου, Μέλος Δ.Σ. ΣΕΒ, Επικεφαλής Τομέα Δράσης «Επιχειρηματικότητα Νέων», Μέλος Δ.Σ. Ομίλου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Γιώργος Καμέτας, ειδικός συνεργάτης στη Διεύθυνση Συναλλακτικής Τραπεζικής Ομίλου, Εθνική Τράπεζα, Γιώργος Κατσουράνης, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας Εξέλιξη Α.Ε., μέλος του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Κοτσερίδης, Επίκουρος Καθηγητής Οινολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλης Μακιός, Ομότιμος καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πατρών και υπεύθυνος της Μονάδας Corallia, Θανάσης Σκορδάς, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαούσης

Παρεμβαίνουν ο Παναγιώτης Μανούρης, Διευθύνων Σύμβουλος ΙΝΕΔΙΒΙΜ και ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, Γ.Γ. Μέσων Ενημέρωσης