VentureGarden: Νέο Πρόγραμμα Προώθησης της Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

    Από: Startup Team

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, καθώς και να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής έως τις 21/03/2014 μέσω του website του VentureGarden.

Η διαδικασία είναι απλή και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει απλώς να συμπληρώσουν μία φόρμα συμμετοχής. Στη συνέχεια μέλος της ομάδας του VentureGarden θα επικοινωνήσει μαζί τους για να προγραμματίσουν από κοινού μία συνέντευξη.

“VentureGarden”- Helping People Grow Ideas

Δίνοντας έμφαση στη δημιουργία μίας νέας γενιάς επιχειρηματιών ικανών να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ελλάδας, η  Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative-THI) ανακοινώνει τη στήριξή της στο νέο πρόγραμμα “VentureGarden” που στοχεύει να δημιουργήσει θετικές προοπτικές στον επιχειρηματικό τομέα της χώρας. Ο σχεδιασμός, η οργάνωση και η διαχείριση του προγράμματος πραγματοποιείται από κοινού από το Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη (Anatolia Business School) και το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece στην Αθήνα.

Το VentureGarden αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων επιχειρηματιών.

Στόχος του προγράμματος είναι να υποστηρίξει όσους ενδιαφέρονται να δομήσουν έναν βιώσιμο επιχειρηματικό τρόπο σκέψης και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους ιδέα. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από μία εκπαιδευτική διαδικασία που προσαρμόζεται απόλυτα στο προφίλ, τις ανάγκες και τις επιχειρηματικές δυνατότητες του κάθε υποψηφίου.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν και απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να μετατρέψουν μια ιδέα σε μια επιχειρηματική πραγματικότητα. Η διαφοροποίηση του VentureGarden έγκειται στο γεγονός ότι η κεντρική φιλοσοφία του προγράμματος δίνει έμφαση στο άτομο και τις ανάγκες του και όχι μόνο στην εκάστοτε ιδέα που αυτό επιθυμεί να αναπτύξει. Με το άτομο στο επίκεντρο τη φιλοσοφίας του, το VentureGarden καλωσορίζει όσους έχουν πάθος με την επιχειρηματικότητα, ανεξαρτήτου ηλικίας, επαγγελματικής κατάρτισης ή δραστηριότητας.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αποτελείται από δύο στάδια που περιλαμβάνουν:

1. Ένα εντατικό πρόγραμμα μαθημάτων συνολικής διάρκειας 5 εβδομάδων που θα παραδίδονται δύο φορές την εβδομάδα από έμπειρους ειδικούς με την υποστήριξη καθηγητών. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ θα υπάρχουν δύο περίοδοι εγγραφών (ειδικά για το 2014 οι εγγραφές έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο).

2. Ένα στάδιο συμβουλευτικής καθοδήγησης και υποστήριξης, διάρκειας 12 μηνών, που θα βασίζεται στο εξατομικευμένο πλαίσιο επιχειρηματικών στόχων του κάθε συμμετέχοντα. Έτσι, σε συνέχεια της βασικής εκπαίδευσης θα ακολουθεί μία δωδεκάμηνη περίοδος παρακολούθησης μαθημάτων επιλογής που θα συνοδεύεται από την απαραίτητη συμβουλευτική καθοδήγηση των συμμετεχόντων. Τα μαθήματα επιλογής θα παραδίδονται είτε μέσω διαδικτύου, είτε με προσωπική μελέτη ή/και παραδοσιακό τρόπο με παρουσία στην τάξη.

VentureGarden: Τα μαθήματα, η δομή και η έναρξη του προγράμματος
Το πρώτο στάδιο του προγράμματος περιλαμβάνει 10 μαθήματα, μέσω των οποίων οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τα πιο σημαντικά θέματα που καθορίζουν ένα επιτυχημένο επιχειρηματικό ξεκίνημα, όπως:

  • Εισαγωγή στην Επιχειρηματική Δράση
  • Προϊόντα & Υπηρεσίες
  • Δημιουργία Αξίας & Εξυπηρέτηση πελατών
  • Σχέσεις Αγοράς & Επικοινωνία
  • Παραγωγή Εσόδων
  • Διαδικασίες & Κύριοι Πόροι
  • Βασική Ομάδα & Συνεργάτες
  • Κοστολόγηση
  • Χρηματοδότηση μίας νέας επιχείρησης
  • Προσωπικό project

Η επιλογή των μαθημάτων έγινε με σκοπό να συνδυαστούν η θεωρία με την πρακτική εξάσκηση. Μετά το τέλος της πρώτης φάσης του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να καθορίσουν ένα εξατομικευμένο πλαίσιο επιχειρηματικών στόχων προς επίτευξη. Έχοντας τη συνεχή υποστήριξη των συμβούλων του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν στη διάθεσή τους 12 μήνες για να επιτύχουν τους στόχους τους και να αποφοιτήσουν από το VentureGarden. Προκειμένου να αναπτύξουν ακόμα περισσότερο τις γνώσεις τους και να ενδυναμώσουν περαιτέρω τις ικανότητές τους, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία σειρά μαθημάτων επιλογής που αφορούν, μεταξύ άλλων, σε Νομικά & Λογιστικά ζητήματα, θέματα Χρηματοδότησης, IP Management, Κοστολόγησης, Εξυπηρέτησης Πελατών, Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας, κ.ά.

Το πρόγραμμα VentureGarden θα υλοποιείται ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ η πρώτη περίοδος των μαθημάτων θα ξεκινήσει την 1η Απριλίου 2014. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα, καθώς και να υποβάλλουν αιτήσεις συμμετοχής έως τις 21/03/2014 μέσω του website του VentureGarden.

Η διαδικασία είναι απλή και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει απλώς να συμπληρώσουν μία φόρμα συμμετοχής. Στη συνέχεια μέλος της ομάδας του VentureGarden θα επικοινωνήσει μαζί τους για να προγραμματίσουν από κοινού μία συνέντευξη.


VentureGarden on FACEBOOK

VentureGarden: Νέο Πρόγραμμα Προώθησης της Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα

VentureGarden on Facebook

Αιτήσεις συμμετοχής έως τις 21/03/2014

VentureGarden: Νέο Πρόγραμμα Προώθησης της Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα