Απο την ιδέα στην επιχειρηματική πράξη – Επιτυχία για το πρόγραμμα The Lab της Metavallon

    Από: Startup Team
Ολοκληρώθηκε ο χειμερινός κύκλος του The Lab, του ανανεωμένου προγράμματος της Metavallon για όσους θέλουν να μετατρέψουν μια ιδέα σε επιχείρηση.
Το The Lab με μια ματιά : 3 μήνες εντατικής δουλειας, 41 ανερχόμενοι επιχειρηματίες ηλικίας από 20 έως 58 ετών, 20 δυναμικά startups, 8 απευθείας συναντήσεις, 10 ειδικοί σύμβουλοι επιχειρηματικότητας-μέντορες για τα startups.
Tο The Lab απευθύνεται σε επίδοξους επιχειρηματίες -εντός και εκτός Ελλάδας- προσφέροντας τους πρακτική γνώση και καθοδήγηση για δράση προκειμένου να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση. Η δομή του (συνδυασμός ηλεκτρονικής πλατφόρμας και εβδομαδιαίων εξειδικευμένων εργαστηρίων) επέτρεψε στους εν δυνάμει επιχειρηματίες που συμμετείχαν στον πρώτο αυτό κύκλο να αναπτύξουν στοχευμένες δεξιότητες. Πάνω από όλα, τους επέτρεψε να εξοπλιστούν με το σωστό τρόπο αντίληψης των πραγμάτων, προκειμένου να δημιουργήσουν οι ίδιοι τα θεμέλια για τη νέα τους επιχείρηση σε στέρεη δομή που θα τους επιτρέψει ταχεία ανάπτυξη.
Τα βασικά πλεονεκτήματα του The Lab είναι τα εξής:
Καθοδήγηση απευθείας πάνω στο αντικείμενο (Hands-on) και με μετρήσιμα αποτελέσματα. «Eίμαι ενθουσιασμένος από το γεγονός ότι αυτή η πρακτική διαδικασία με βοήθησε στο να κάνω τόσα πολλά πράγματα και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα » τόνισε σχετικά ένας από τους συμμετέχοντες.
Εβδομαδίαιες συναντήσεις γεμάτες έμπνευση στις οποιες οι συμμετέχοντες είχαν την τύχη να λάβουν feedback από εξέχοντες επιχειρηματίες, από έμπειρα στελέχη σε κρίσιμους τομείς (Marketing, οικονομικά κλπ) και από επενδυτές που ασχολούνται με τα startups. Τόσο μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας όσο και στις συναντήσεις, οι ξεχωριστοί αυτοί καλεσμένοι αξιολογούσαν τη δουλειά των συμμετεχόντων παρέχοντας συμβουλές για τη συνεχή τους βελτίωση.
On και Offline εργαστήρια για όλους τους κρίσιμους τομείς τoυ επιχειρίν όπως η διενέργεια έρευνας αγοράς, η επιλογή του σωστού επιχειρηματικού μοντέλου business model, το μοντέρνο marketing, η διευθέτηση των οικονομικών μιας startup, καθώς επίσης και η απόκτηση εμπειρίας στο να παρουσιάζει κανείς το προϊόν ή την υπηρεσία του μπροστά σε απαιτητικούς επενδυτές. Ειδικά για τη συγκεκριμένη δεξιότητα, ένας από τους νεαρότερους συμμετεχοντες στο Τhe Lab τόνισε:«Το να παρουσίαζεις σωστά την ιδέα σου, το προϊόν ή την υπηρεσία σου μπροστά σε 3ους είναι κάτι δύσκολο. Είμαι ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να το κάνω τόσες φορές στη διάρκεια του The Lab, λαμβάνοντας παράλληλα και χρήσιμες συμβουλές για το πως μπορώ να βελτιωθώ. Στην αρχή ήμουν πολύ συγκρατημένος και αρκετά μέτριος. Στη συνέχεια όμως βελτιώθηκα πολύ ».
Επόμενο βήμα: The Accelerator

Η ολοκλήρωση του χειμερινού κύκλου του The Lab σημαίνει παράλληλα και την έναρξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο The Accelerator . Πρόκειται για τον 2ο άξονα εξέλιξης μιας επιχειρηματικής ιδέας που έχει δημιουργήσει η Metavallon για να βοηθήσει όσους έχουν κάνει κάποια πρώτα βήματα και επιθυμούν πλέον να προχωρήσουν προς τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης startup ταχείας ανάπτυξης με διεθνείς προοπτικές.

Περισσότερα για το Accelerator μπορείτε να δειτε εδώ – Ο νέος κύκλος έρχεται σύντομα.

Would like to read about The Lab by Metavallon in English? Please click here .
Σημειώσεις για τους συντάκτες: Η Metavallon είναι μία πρότυπη κοινωνική εταιρεία ενδυνάμωσης και επιτάχυνσης startup επιχειρήσεων. Μέσω του τρίπτυχου προγράμματός της (The Lab,The Accelerator,και The Hub), η Metavallon κινητοποιεί ταλαντούχα άτομα, τα εκπαιδεύει και τα καθοδηγεί προς επιχειρηματική δράση, τα φέρνει σε επαφή με έμπειρους επιχειρηματίες και επενδυτές και παρέχει τους απαραίτητους πόρους για να ξεκινήσουν τις δικές τους υψηλού αντίκτυπου επιχειρήσεις. Σκοπός της Μetavallon είναι να ενδυναμώσει δραστήρια επιχειρηματικά πνεύματα στις προσπάθειες τους και να δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό κίνημα στην χώρα και παγκοσμίως. Στην κατευθυνση αυτή από το 2011 μέχρι και σήμερα η εταιρεία έχει βοηθήσει περισσότερους από 100 επιχειρηματίες να υλοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες.