Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα αλλάζει

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε το συνέδριο στο Πανεπιστήμιο του Gambridge, με την υποστήριξη του FortuneGreece.com.

Συνέδριο με σκοπό την ενημέρωση των Ελλήνων, και όχι μόνο, φοιτητών σχετικά με το επιχειρηματικό περιβάλλον της Ελλάδας, διοργάνωσε το πανεπιστήμιο του Cambridge. Το συνέδριο έλαβε χώρα την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 στο McGrath Centre, St. Catharine’s College, University of Cambridge.

Η συμβολή του Leventis Foundation και του Fortune Greece ως χορηγοί του συνεδρίου ήταν καθοριστική για την άρτια διοργάνωσή του. Στην προσπάθεια καλιέργειας μιας ευρύτερης κουλτούρας συνέργειας, οι διοργανωτές συνεργάστηκαν επίσης με την Ελληνική Κοινότητα του LSE αλλά και την Cambridge International Studies Association (CISA) – την μεγαλύτερη ομάδα διεθνολόγων του Πανεπιστημίου.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου, οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να συζητήσουν εκτενώς με τους ομιλητές και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες γύρω από την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στον χώρο των startups. Οι συμμετέχοντες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα success stories, και υπογράμμισαν την ανάγκη αυτά να αναδεικνύονται και να μετατρέπονται σε οδηγό επιτυχίας. Το βασικό συμπέρασμα του φετινού συνεδρίου ήταν ότι παρόλη την οικονομική κρίση και την έλλειψη μεταρρυθμίσεων για την υποστήριξη των επενδύσεων, υπάρχει μια σταδιακή μεταστροφή του επιχειρηματικού κλίματος, όπως διαφαίνεται από τις έρευνες αλλά και τις εμπειρίες των ίδιων των επιχειρηματιών, οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι πλέον υπάρχει πολύπλευρη στήριξη νέων startups στην Ελλάδα.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com