Παράταση υποβολής υποψηφιοτήτων στα βραβεία Ethos Sustainability Awards

    Από: Startup Team

Πήρε παράταση μέχρι τις 28 Μαρτίου η υποβολή υποψηφιoτήτων για τα βραβεία  Ethos Sustainability Awards 2014!

Η Ethos Media S.A. και το Εργαστήριο Διαφήμισης και Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού του Παντείου Πανεπιστημίου ανακοινώνουν την έναρξη της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Ethos Sustainability Awards 2014 και καλούν όλες τις εταιρείες και τους οργανισμούς, να υποβάλλουν δωρεάν τη συμμετοχή τους, ώστε να προβάλουν τις ενέργειες και το έργο τους και να συμβάλλουν στη διαμόρφωση ενός βιώσιμου και καινοτόμου επιχειρηματικού μοντέλου ανάπτυξης.

Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται αποκλειστικά από τις 5 Μαρτίου έως 28 Μαρτίου 2014 μέσω της ιστοσελίδας των βραβείων, στο www.ethos-sustainabilityforum.gr, στην ενότητα «Υποβολή Συμμετοχών». Μέσω της ιστοσελίδας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται αναλυτικά για τη διοργάνωση των βραβείων και του συνεδρίου.

Η Τελετή Απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου 2014 σε κεντρικό χώρο  στην Αθήνα.

Προκείμενου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και το κύρος του θεσμού των Ethos Sustainability Awards για την ανάδειξη των καλύτερων στην ΕΚΕ, η οργανωτική επιτροπή εφαρμόζει μία σύνθετη μεθοδολογία, η οποία περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια:

Α. Η Υποβολή προτάσεων υποψηφιοτήτων σε μία, περισσότερες ή στο σύνολο των κατηγοριών. Η υποβολή προτάσεων είναι δωρεάν και θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα www.ethos-sustainabilityforum.gr, από τις 5 έως τις 28 Μαρτίου 2014.

B. Όλοι όσοι έχουν υποβάλλει προτάσεις υποψηφιότητας ή έχουν προταθεί ως υποψήφιοι από τρίτους, καλούνται να επιβεβαιώσουν ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους στη διαδικασία ψηφοφορίας. Επίσης, οι προτεινόμενοι καλούνται να αναρτήσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα τις καινοτόμες δράσεις τους και το υλικό που τις υποστηρίζει στη κατηγορία ή στις κατηγορίες που είναι υποψήφιοι. Η επιβεβαίωση συμμετοχής θα επικυρωθεί από τις 5 έως 28 Μαρτίου 2014.

Γ. Διαμορφώνεται η λίστα των υποψηφίων οι οποίοι μπαίνουν σε διαδικασία ψηφοφορίας. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί από τις 31 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου 2014.
Δικαίωμα ψήφου έχουν οι εξής:
1) εταιρίες και οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ΕΚΕ, της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, της κοινωνικής καινοτομίας και της βιωσιμότητας,
2) όλοι όσοι έχουν υποβάλει προτάσεις υποψηφιοτήτων. (Δεν έχουν το δικαίωμα να ψηφίσουν την δική τους εταιρία/οργανισμό).
Ο κάθε συμμετέχων στη ψηφοφορία έχει το δικαίωμα μίας έως τρεις ψήφους για κάθε κατηγορία βραβείου. Στο στάδιο αυτό, διαμορφώνεται η λίστα των φιναλίστ, στην οποία περιλαμβάνονται οι τρεις πρώτοι ανά κατηγορία. Στη λίστα των φιναλίστ ανήκουν οι διακριθέντες εταιρίες/οργανισμοί.

Δ. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής ψηφίζουν από τη λίστα των φιναλιστ τον νικητή κάθε κατηγορίας.

Ε. Οι νικητές θα ανακοινωθούν την ημέρα της απονομής και όλοι οι φιναλίστ θα έχουν χρόνο δύο λεπτών για  να παρουσιάσουν την καινοτόμο και επιχειρηματική λύση για την οποία διακρίθηκαν. (two minutes presentation).

Υποψηφιότητες:
Πολυεθνικές εταιρείες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, επιχειρήσεις startup, εμπνευστές κοινωνικών καινοτομιών, οργανισμοί/ ιδρύματα/ φορείς (φορείς καινοτομιών που έχουν εφαρμογή σε πόλεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα), πρεσβείες (εάν διαθέτουν επιχειρησιακά/ startup προγράμματα/ προγράμματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας), δήμοι, οργανισμοί και πρωτοβουλίες κοινωνικού/ εθελοντικού χαρακτήρα, μη κυβερνητικές οργανώσεις, πολιτιστικοί οργανισμοί.

Κατηγορίες βραβείων:
1. Κορυφαίο Βραβείο: Ethos Sustainability Award”
2. Βραβείο Μακροχρόνιας Συνεργασίας
3. Βραβείο Εξεύρεσης Λύσεων
4. Βραβείο μακροχρόνιας ενασχόλησης με ζητήματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης/ Βιωσιμότητας
5. Βραβείο Κοινωνικής Καινοτομίας
6. Βραβείο Έξυπνων/ Βιώσιμων Πόλεων
7. Βραβείο καλύτερης ομάδας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
8. Βραβείο καλύτερης καμπάνιας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης
9. Green Award
10. Τιμητικό Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με:
Σοφία-Αφροδίτη Βουλγαράκη, Τ: 210 9984 901, E: voulgaraki.s@ethosmedia.eu ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.ethos-sustainabilityforum.gr