Επένδυση ύψους 25.000 ευρώ για τα startups στο πρόγραμμα επιτάχυνσης της Metavallon

    Από: Startup Team

Με 25.000 ευρώ ανά ομάδα θα χρηματοδοτηθούν τα startups πρώιμου σταδίου που θα πάρουν μέρος στο The Accelerator, το νέο πρόγραμμα της Metavallon για την επιτάχυνση νέων επιχειρήσεων ταχείας ανάπτυξης.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη που αναμένεται να επιτρέψει σε startups να αναπτυχθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα με σωστές βάσεις ανοίγοντας παράλληλα τα φτερά τους και στις παγκόσμιες αγορές. Οι αιτήσεις για το The Accelerator θα γίνονται δεκτές από τις 17 Μαρτίου μέχρι τις 30 Απριλίου, ενώ το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 2 Ιουνίου και θα διαρκέσει ως τις αρχές Νοεμβρίου. Αυτο το χρονικό διάστημα περιλαμβάνει και ταξίδι 1 μήνα στη Silicon Valley.

Πως ακριβώς τα startups θα ωφεληθούν από το The Accelerator;

Το πρόγραμμα επιτάχυνσης The Accelerator είναι σχεδιασμένο για τεχνολογικές startup εταιρείες και στοχεύει σε ομάδες ανερχόμενων επιχειρηματιών με ξεχωριστή προοπτική και όραμα. Απευθύνεται σε όσες startups α) έχουν ήδη δημιουργήσει ένα προϊόν ή υπηρεσία, β) διαθέτουν ένα επιχειρηματικό μοντέλο με δυνατότητα ταχείας ανάπτυξης, καθώς και γ) έχουν ήδη αποκτήσει τους πρώτους τους χρήστες σε κάποια αγορά.

Επιγραμματικά, οι συμμετέχοντες και τα startups θα ωφεληθούν από:

  • Eξειδικευμένα εργαστήρια με έμφαση στα μυστικά της επιχειρηματικότητας
  • Mentoring από ειδικούς που συμμετέχουν στο εγχώριο και διεθνές δίκτυο της Metavallon
  • Προσωπικές συναντήσεις καθοδήγησης
  • Tην ευκαρία να ταξιδέψουν στη Silicon Valley για ένα μήνα και να συναντηθούν με έμπειρους επιχειρηματίες και διεθνείς επενδυτές, στο πλαίσιο της σχετικής αποστολής που θα πραγματοποιηθεί ως μέρος του προγράμματος.
  • Επένδυση 25.000 ευρώ ανά startup
  • Επιπλέον στήριξη ύψους 15.000 ευρώ σε υπηρεσίες όπως το hosting, νομικά, και χρηματοοικονομικά

Στα startups που θα επιλεγούν για το πρόγραμμα The Accelerator, θα επενδύσει το κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών Odyssey Jeremie Partners το οποίο διαχειρίζεται η Odyssey Venture Partners. Μάσω της επένδυσης αυτής τα startups του προγράμματος θα αποτελούν μέρος του δικτύου γρήγορα αναπτυσσόμενων διεθνών εταιρειών ICT στις οποίες συμμετέχει η Odyssey και θα έχουν πρόσβαση στην τεχνογνωσία και τις επαφές των στελεχών της.

«Πιστεύουμε στους ανθρώπους και στις ιδέες και εργαζόμαστε καθημερινά για την εκπλήρωση της αποστολής μας. Αυτή δεν ειναι άλλη από το να παρέχουμε στις ελληνικές startups την υποστήριξη που χρειάζονται για να γινουν επιτυχημένες, κερδοφόρες και πραγματικά ανταγωνιστικές στο διεθνές στερέωμα. Το πρόγραμμα The Accelerator της Metavallon είναι η ιδανική αφετηρία ακριβώς για αυτό το σκοπό» τόνισε σχετικά ο Σπύρος Τραχάνης της Odyssey Venture Partners.

Μετά από 2 χρόνια πολύ έντονης δραστηριοποίησης στον τομέα της καθοδήγησης και υποστήριξης των startups, η Metavallon με αυτή τη συμφωνία διευρύνει πλέον ακόμα περισσότερο τον κοινωνικό της ρόλο στον τομέα της ενίσχυσης της επιχειρηματικής δράσης στη χώρα μας όσο και εκτός αυτής. Από την πλευρά της, η Αλεξάνδρα Χολή από τη Metavallon υπογραμμίζει «H συνεργασία με την Odyssey Venture Partners θα βοηθήσει τα startups να κάνουν ένα πολύ δυναμικό βήμα προς την επιτυχία. Το The Accelerator είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για όσους έχουν την ιδέα, το ταλέντο, και την αποφασιστικότητα να δημιουργήσουν κάτι ξεχωριστό και να κατακτήσουν στον κόσμο του επιχειρείν.».

Η πρωτοβουλία του The Accelerator είναι μια σπουδαία ευκαιρία για όσους οραματίζονται τολμηρά και δημιουργούν αποτελεσματικά. Εάν επιθυμείτε να εκμεταλλευτείτε στο μέγιστο την καινοτόμο επιχειρηματική σας προσπάθεια και είσαστε έτοιμοι για ανάπτυξη – εξερευνήστε τις προοπτικές!