Πέντε τρόποι να μην σας απορρίψουν στο LinkedIn

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Όταν στέλνετε ένα αίτημα διασύνδεσης στο LinkedIn, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να σας αγνοήσουν. Και όταν αναζητάτε εργασία, δεν έχετε την πολυτέλεια να κάνετε λάθη καθώς αναπτύσσετε το δίκτυό σας στο δημοφιλές κοινωνικό μέσο. Η εταιρεία λογισμικού για προσλήψεις Jobvite βρήκε σε πρόσφατή έρευνά της ότι το 94% των υπεύθυνων προσλήψεων χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα για να αναζητήσουν υποψήφιους.

Ιδού λοιπόν πέντε πράγματα που πρέπει να κάνετε στο LinkedIn ώστε οι εν δυνάμει επαφές σας να πατήσουν «reply» αντί για «delete».

Να είστε σύντομος
«Λάβετε υπόψη το χρόνο του άλλου», λέει η Κίμπερλι Κάσπερ, γενική διευθύντρια της Jobvite. «Αν πρόκειται να στείλετε ένα email ζητώντας συμβουλές, μην γράψετε 20 παραγράφους. Να είστε σύντομος και άμεσος. Όσο πιο πυκνός είστε σε ό,τι γράφετε, τόσο πιθανότερο είναι να σας απαντήσει ο άλλος».

Αναφερθείτε σε αμοιβαίες διασυνδέσεις
Αν ψάχνετε για δουλειά και έχετε εικόνα του τίτλου εκείνου που θα ήταν υπεύθυνος για να προσλάβει κάποιον στη θέση σας, κάντε μια σύνθετη αναζήτηση για τον εν λόγω τίτλο μέσα σε μια ακτίνα 80 χιλιομέτρων., συνιστά ο ειδικός επί των κοινωνικών μέσων Πάτρικ Ο’Μάλλεϊ. «Όσοι εμφανίζονται στην κορυφή της αναζήτησης είναι δεύτερου επιπέδου επαφές», που σημαίνει ότι έχετε κάποιο κοινό έδαφος. «Χρησιμοποιήστε το όνομα της κοινής σας επαφής για επικεφαλίδα, και το πιθανότερο είναι ότι θα αποσπάσετε την προσοχή του αποδέκτη του μηνύματός σας», καταλήγει.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com