Έρχεται η Disneyland του φαγητού

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Όταν είχε κυκλοφορήσει η ταινία Ο Τσάρλι Και Το Εργοστάσιο Σοκολάτας, σίγουρα όλοι ευχηθήκαμε να δημιουργηθεί ένα χωριό, που στα νερά της λίμνης θα κυλάει σοκολάτα και τα σύννεφα θα είναι από μαλλί της γριάς. Και μπορεί το σοκολατο-όνειρο να μη πραγματοποιήθηκε, αλλά η απάντηση ήρθε από τους μακαρονάδες.

Η Μπολόνια της Ιταλίας είναι γνωστή για τους πύργους της και τις στοές της (portici), αλλά και για το φαγητό, έχοντας αποσπάσει τον χαρακτηρισμό «La grassa» (the fat one), δηλαδή «Η παχουλή». Με τα λαζάνια, τα τορτελίνια και φυσικά τη σάλτσα μπολονέζ να έχουν τη τιμητική τους, ένα είναι σίγουρο – στη Μπολόνια ξέρουν από καλό φαγητό.Όταν, λοιπόν, οι υπεύθυνοι της εταιρείας Eataly αποφάσισαν να ανοίξουν ένα θεματικό πάρκο, δεν δυσκολεύτηκαν να επιλέξουν την τοποθεσία.

Με στόχο την αύξηση του τουρισμού, επενδύθηκαν 55 εκατ. δολάρια για τη δημιουργία του πάρκου «FICO Eataly World» το οποίο εκτείνεται σε 25 στρέμματα και θα ανοίξουν περίπου 125 εστιατόρια, παντοπωλεία και χώρους για μαθήματα μαγειρικής. Στο κέντρο του πάρκου, μάλιστα, θα δημιουργηθεί ένα τεράστιο ενυδρείο με ψάρια της Μεσογείου.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com