Έναρξη νέου online διαγωνισμού γνώσεων του Getbusy.gr

    Από: Startup Team

To Getbusy.gr, το portal που απευθύνεται σε νέους που επιθυμούν να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους και να προετοιμαστούν κατάλληλα για την αγορά εργασίας, διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά online διαγωνισμό γνώσεων για νέους ηλικίας 17-28 ετών. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα να διεκδικήσουν πλούσια δώρα, όπως 10 υποτροφίες σε προγράμματα Bachelor’s του DEREE -The American College of Greece,  11 υποτροφίες σε προγράμματα Master’s του ALBA Graduate Business School at the American College of Greece και του Athens Information Technology (ΑΙΤ),
300 πιστοποιήσεις του Νέου ECDL Profile, 10.000 άδειες του επίσημου elearning ECDL για απόκτηση βασικών δεξιοτήτων Πληροφορικής και 10 πιστοποιήσεις επαγγελματικών προγραμμάτων ITIL® και PRINCE2® από τη, καθώς και 10 ολοκληρωμένα προγράμματα Αξιολόγησης και Ενδυνάμωσης Επαγγελματικών Δεξιοτήτων από τη ManPowerGroup.

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό μέσω της ιστοσελίδας www.getbusy.gr, καθώς και μέσα από τη σελίδα του Getbusy στο Facebook www.facebook.com/getbusy.gr. Ο διαγωνισμός αποτελείται από 3 επίπεδα δυσκολίας. Οι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν ερωτήσεις σχετικά με Δεξιότητες Πληροφορικής, Επαγγελματική Ανάπτυξη (πχ σύνταξη βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής, τρόποι και πηγές αναζήτησης εργασίας), Επιχειρηματικότητα (μοντέλα καινοτομίας, σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου, fund raising, case studies πετυχημένων start-ups κτλ), και τέλος σε ερωτήσεις σχετικά με Νέες Τεχνολογίες και Βιωσιμότητα (βασικές αρχές της πράσινης επιχειρηματικότητας, Green ICT κτλ). Οι υποψήφιοι που θα συμπληρώσουν επιτυχώς και τα 3 επίπεδα δυσκολίας του quiz θα κερδίσουν δωρεάν άδειες e-learning για εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων ECDL.

O online διαγωνισμός αποτελείται από δύο διαγωνιστικές κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία οι υποψήφιοι διαγωνίζονται για τις υποτροφίες στα προγράμματα Bachelor’s ενώ στη δεύτερη κατηγορία για τις αντίστοιχες στα προγράμματα Master’s. Οι 40 συμμετέχοντες από κάθε κατηγορία που θα έχουν συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία μέχρι τα τέλη Μαΐου, αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής στους τελικούς του διαγωνισμού που θα λάβουν χώρα τον Ιούνιο του 2014, οπότε και θα διαγωνισθούν σε συγκεκριμένα θέματα που θα οριστούν από την επιστημονική επιτροπή του διαγωνισμού. Παράλληλα, οι 150 πρώτοι υποψήφιοι από την κάθε διαγωνιστική κατηγορία θα έχουν την δυνατότητα να πιστοποιήσουν τις δεξιότητες τους εντελώς δωρεάν σύμφωνα με το πιστοποιητικό ECDL.

Το Getbusy.gr αποτελεί μέρος της διεθνούς πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Microsoft YouthSpark, μέσω της οποίας η Microsoft θέτει στο επίκεντρο των δράσεων της τους νέους, έχοντας λάβει υπόψη δύο παραμέτρους: τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που παρατηρούνται στις νεανικές ηλικίες και το διαρκώς αυξανόμενο χάσμα ευκαιριών, ανάμεσα σε εκείνους που έχουν τις δεξιότητες και τις ευκαιρίες να επιτύχουν και σε εκείνους που τις στερούνται. Η πρωτοβουλία έχει λάβει διάκριση στα Εuropean CSR Awards 2013 ενώ έχει ενταχθεί στον Μεγάλο Συνασπισμό για την Ψηφιακή Απασχόληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Υλοποιείται από τo Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) τη Microsoft Ελλάς και την PEOPLECERT.

Χορηγοί της πρωτοβουλίας είναι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, το DEREE-The American College of Greece (ACG), το Αthens Information Technology (AIT), καθώς και οι εταιρείες ManpowerGroup, Intelen, Flya Consulting, Close the Loop, HR Passport και  ISON Psychometrica. Χορηγοί επικοινωνίας είναι το neolaia.gr, startup.gr, emea.gr, deasy.gr, look4studies.com και το appgaraz.gr.

Ο Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής ePIS) δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι  για το γεγονός ότι το όμορφο ταξίδι του Getbusy.gr συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με πολλαπλάσια δώρα για τους υποψηφίους προσφέροντας τους πολύτιμα εφόδια, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν κατάλληλα ευκαιρίες εκπαίδευσης, κατάρτισης και επαγγελματικής ανέλιξης. Όραμα μας είναι το Getbusy.gr να αποτελέσει καθημερινή πηγή ενημέρωσης και επαγγελματικής ανέλιξης όλων των νέων της χώρας.

H Λία Κομνηνού,  Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Ελλάς δήλωσε: «Μέσα από την πρωτοβουλία του getbusy.gr δίνουμε σε νέους, από όλη την Ελλάδα, άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε γνώσεις και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στην πληροφορική, και την επιχειρηματικότητα, καθώς και ορθές πρακτικές για την εύρεση εργασίας. Απώτερος στόχος μας είναι να προσφέρουμε εφόδια και απτά κίνητρα σε όλους τους νέους, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν τις πιθανότητες τους για εργασιακή απασχόληση. Στη δεύτερη αυτή χρονιά, του διαγωνισμού, εύχομαι ολόψυχα να συμμετάσχουν όσο περισσότερα νέα παιδιά γίνεται, και να κερδίσουν κάποιες από τις υποτροφίες που προσφέρει το πρόγραμμά μας.»

O Κώνσταντίνος Κεσεντές, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου PEOPLECERT αντίστοιχα δήλωσε: «Η ιδέα του Getbusy γεννήθηκε μέσα από το όραμά μας για την εξασφάλιση ίσων ευκαιριών πρόσβασης στην αγορά εργασίας σε όλους τους νέους μέσα από την ανάδειξη των ταλέντων τους και τη ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους. Η ανταπόκριση ήταν εντυπωσιακή, όχι μόνο από τους συμμετέχοντες, αλλά και από την επιχειρηματική κοινότητα, η οποία αγκάλιασε την πρωτοβουλία αυτή. Ένα χρόνο μετά, πιστοί στο  όραμα μας, συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος, προσφέροντας περισσότερα και πιο εξειδικευμένα εφόδια σε όσον το δυνατόν περισσότερους ενδιαφερόμενους. Μέσα από τα διεθνώς αναγνωρισμένα επαγγελματικά προγράμματα πιστοποίησης που προσφέρουμε, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να  αναδείξουν τη δημιουργικότητα και τις ικανότητές τους στην επιχειρηματική κοινότητα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.»