H Workable «λύνει» τα χέρια των εταιρειών

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Το σημαντικότερο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν, κυρίως οι ευρωπαϊκές χώρες του Νότου που μαστίζονται από την κρίση, είναι αναμφίβολα η ανεργία. Δεν είναι μόνο οι εν δυνάμει εργαζόμενοι που δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση χτυπώντας όποια πόρτα μπορεί να τους εξασφαλίσει τα προς το ζην, αλλά και οι ίδιες οι επιχειρήσεις που «βομβαρδίζονται» καθημερινά από πληθώρα βιογραφικών, που ένας θεός ξέρει αν τελικά προλαβαίνουν να τα διαβάσουν και να τα αξιολογήσουν.

Πώς θα σας φαινόταν αν ξέρατε πώς υπάρχει ένα σύστημα ρυθμισμένο να «ξεσκαρτάρει» και να ξεχωρίζει τα εισερχόμενα βιογραφικά σημειώματα που πληρούν τις προδιαγραφές της θέσης που έχει προκηρυχθεί;

Κι όμως υπάρχει. Οι ιδρυτές της Workable, Νίκος Μωραϊτάκης και Σπύρος Μαγιάτης, παρατήρησαν πως κανένα από τα εργαλεία που υποτίθεται πως βοηθούν μια εταιρεία να διαλέξει χωρίς κόπο τα καλύτερα ανάμεσα στα εκατοντάδες βιογραφικά που δέχονται για μία θέση, δεν κάνει ουσιαστικά αυτό για το οποίο προορίζεται. Έτσι δημιούργησαν ένα SaaS το οποίο βοηθάει στη συλλογή, στην οργάνωση και στην επιλογή των καλύτερων βιογραφικών που κατατίθενται στην εκάστοτε εταιρεία. Με αυτό τον τρόπο ο υπεύθυνος ανθρώπινου δυναμικού κερδίζει χρόνο και δεν χάνει τους εργαζόμενους που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν υπεραξία για την εταιρεία.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com