TEDx University of Piraeus: ο επόμενος ομιλητής είναι ο Ιωάννης Καλογεράκης.

    Από: Startup Team

1 Πως αποφασίσατε ή όχι τι δουλειά θα κάνετε?

Αν και αποφάσισα αρκετές φορές για το ποια δουλειά θα κάνω, η δουλειά που τελικά έπρεπε να κάνω αποφάσισε εκείνη να έρθει να με βρει. Το ταξίδι μου ξεκίνησε διαφορετικά αλλά στην πορεία βρήκα τι μου άρεσε και με τι πραγματικά ήθελα να ασχοληθώ.

 

2 Ποια είναι η ξεχωριστή δύναμη που κρύβεται μέσα σας?

Η ξεχωριστή μου δύναμη είναι νομίζω η κινητήριος δύναμη αυτού του κόσμου. Η αγάπη και το καλό. Κι αυτά εμπεριέχουν ήθος, πάθος και φιλότιμο για ό,τι κάνω, για όποιον συναντώ, για όπου ταξιδεύω κυριολεκτικά και μεταφορικά.

 

3 Πότε σας απογοητεύουν οι άνθρωποι?

Έμαθα να βάζω στην άκρη την έννοια της απογοήτευσης. Προσπαθώ απλώς να κατανοήσω τα βαθύτερα αίτια της συμπεριφοράς του άλλου και χωρίς να το παίρνω προσωπικά, χωρίς να προτάσσω δηλαδή εγωισμό, εστιάζω στο να τον βοηθήσω. Οι άνθρωποι έχουν αστείρευτη γοητεία. Ψάχνω για κατανόηση και δεν συζητώ για απογοήτευση.

 

4 Ποια είναι η ιδανική ανθρώπινη σχέση για εσάς?

Η ιδανική σχέση έχει να κάνει με την ανοιχτή και απρόσκοπτη επικοινωνία, ώστε ο άλλος να αντιλαμβάνεται πάντα γιατί λες και πώς ακριβώς εννοείς αυτό που λες. Να μην υπάρχουν δηλαδή δεύτερες σκέψεις. Αυτό βέβαια προϋποθέτει, ανιδιοτελή αγάπη, αμοιβαίο νοιάξιμο και αληθινό ενδιαφέρον.

Δεν μπορείς να κάνεις τον άλλο να σε αγαπήσει αλλά μπορείς να γίνεις εσύ άξιος να αγαπηθείς.