Κάνετε αυτά τα 5 λάθη στην επιχείρησή σας;

    Από: Startup Team

Πηγή epidotisimag.gr

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων μαθαίνουν την επιχειρηματικότητα στην πορεία διοίκησης της επιχείρησής τους, και πολλές φορές από τα λάθη τους.

Δέχονται αρκετή πίεση σε όλους τους τομείς και φυσικά αγαπούν και πονούν πολύ τη δουλειά τους. Η πίεση αυτή οδηγεί πολλές φορές σε λάθη, όπως λανθασμένες κινήσεις management, μη αποδοτικές επενδύσεις, λανθασμένη εκτίμηση της ρευστότητας και πολλά άλλα.

Γενικότερα, όμως, ένας επιχειρηματίας που έχει τη σωστή πληροφόρηση και διαβάζει πολύ μπορεί να μειώσει σημαντικά την πιθανότητα λάθους!

Διαβάστε παρακάτω πώς θα αποφύγετε τα πιο κοινά λάθη:

1. Αποφύγετε τον συγκεντρωτισμό

Είναι λογικό να είστε παθιασμένοι με την επιχείρησή σας. Σίγουρα θέλετε όλα να γίνονται σωστά και όπως εσείς επιθυμείτε. Όμως δεν μπορείτε να γίνετε χίλια κομμάτια.

Αναθέστε αρμοδιότητες σε συνεργάτες και εξωτερικούς συνεργάτες και εμπιστευτείτε τους. Έτσι θα αφιερώσετε πραγματικό χρόνο στο να χτίσετε το μέλλον και τη στρατηγική της επιχείρησής σας.

2. Μην υποτιμάτε τα επιχειρηματικά κόστη

Η σωστή διαχείριση μιας επιχείρησης και η ανάπτυξή της απαιτεί πολλά έξοδα. Προετοιμαστείτε για αυτά.

Μερικά από τα κόστη αυτά είναι εφάπαξ όπως επιγραφές, λογότυπα, διακόσμηση κ.ά., άλλα είναι ροής (μηνιαία), όπως ο μισθός του λογιστή ή το ενοίκιο και κάποια κόστη είναι έκτακτα, όπως ευκαιρίες προώθησης κ.λπ.

Ο μόνος τρόπος για προετοιμαστείτε κατάλληλα είναι να κάνετε λεπτομερή περιγραφή των αναγκών σας και να υπάρχει πάντα αποθεματικό στην επιχείρησή σας. Δηλαδή, να ορίζετε την επιχειρηματική σας αμοιβή ως έξοδο (σαν μισθό) και ό,τι μένει από την πράξη τζίρος μείον δαπάνες (μείον φόροι) να μένει αποθεματικό για μελλοντική χρήση/ανάγκη.

Διαβάστε Περισσότερα στο epidotisimag.gr