Τουλάχιστον 20 πολυεθνικές «φλερτάρουν» τα ελληνικά πετρέλαια

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Το ενδιαφέρον πολλών πετρελαϊκών εταιρειών, τουλάχιστον 20, συγκεντρώνει από τώρα η Διεθνής Έκθεση και το Συνέδριο για το Πετρέλαιο και το Αέριο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη που θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Νοεμβρίου στην Αθήνα. Στόχος, μάλιστα, είναι η ελληνική πρωτεύουσα να καθιερωθεί ως ο ετήσιος τόπος συνάντησης της βιομηχανίας του κλάδου στην ευρύτερη περιοχή.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά, που έκθεση για υδρογονάνθρακες του βεληνεκούς αυτού, διοργανώνεται στη χώρα. «Ο διεθνής αγωγός αερίου TAP και οι διαγωνισμοί που ετοιμάζεται να προκηρύξει η κυβέρνηση εντός του 2014 για την έρευνα και ανάπτυξη κοιτασμάτων στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης συνετέλεσαν στην επιλογή της Αθήνας ως το κέντρο προβολής των πετρελαϊκών εξελίξεων, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στη ΝΑ Ευρώπη», δήλωσαν χθες σε δημοσιογράφους οι διοργανωτές της εκδήλωσης, η διεθνής εταιρεία ITE Group Plc, με έδρα το Λονδίνο και η ελληνική εταιρεία οργάνωσης εκθέσεων Rota.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος Oil & Gas της ITE, Graeme Coombes, η έκθεση της Αθήνας προετοιμάζεται εδώ και περίπου ένα χρόνο, με επαφές με διεθνείς εταιρείες οι οποίες δείχνουν έντονο ενδιαφέρον. «Η εκδήλωση αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της ελληνικής ενεργειακής αγοράς και πραγματοποιείται σε μία χρονική συγκυρία που αναδεικνύονται ως πρώτη προτεραιότητα η ασφάλεια και η διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης», πρόσθεσε, αναφέροντας παράλληλα ότι η νοτιοανατολική Ευρώπη αποτελεί αντικείμενο συνεχών συζητήσεων στην αγορά υδρογονανθράκων.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com