Έρασμος για Νέους Επιχειρηματίες: 1η Γενική Συνέλευση στις Βρυξέλες

    Από: Startup Team

Πηγή Epixeiro.gr

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες η πρώτη Γενική Συνέλευση του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Ενδιάμεσων Φορέων εντεταλμένων για την υλοποίηση του προγράμματος Έρασμος για Νέους Επιχειρηματίες.

Συμμετείχαν οι Κοινοπραξίες που δημιουργήθηκαν μεταξύ των Ευρωπαϊκών Κρατών, καθώς και η ομάδα στήριξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία θα υποστηρίξει και θα κατευθύνει την υλοποίηση του προγράμματος. Η συγκρότηση της οργάνωσης και ο συντονισμός των παρουσιάσεων έγινε από το Ευρωεπιμελητήριο.

Εθνικός Φορέας υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος για την Ελλάδα είναι το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ) και η Κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει, ονομάζεται: Επιχειρηματικότητα για καινοτόμες αλλαγές, (Entrepreneurship for Innovative Change, E4IC). Στην Συνέλευση παρευρέθη η Πρόεδρος του Δικτύου κ. Σοφία Οικονομάκου, συνοδευόμενη από την κ. Λίνα Τσαλταμπάση, Διευθύνουσα Σύμβουλο της εταιρείας ΟΕCON GROUP, που έχει αναλάβει την υλοποίηση δράσεων του προγράμματος.

Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος είναι να βοηθήσει νέους επιχειρηματίες να αποκτήσουν τις δεξιότητες που πρέπει, προκειμένου να δημιουργήσουν και να υποστηρίξουν μια επιχείρηση.

Ένας καινοτόμος τρόπος είναι η απόκτηση εμπειριών και τεχνογνωσίας με τη συμμετοχή των νέων ή επίδοξων επιχειρηματιών σε επιχειρήσεις του εξωτερικού. Η μέθοδος αυτή θα τους βοηθήσει να δικτυωθούν με επιτυχημένους συναδέλφους τους άλλων κρατών και να αποκομίσουν οφέλη τα οποία θα τους βοηθήσουν στην οργάνωση ή την βελτίωση της δικής τους δουλειάς. Θα ανταλλάξουν επιχειρηματικές πληροφορίες, πιθανόν να δημιουργήσουν συνέργιες με συναδέλφους τους σε άλλα κράτη και να προσεγγίσουν νέες αγορές,

Διαβάστε Περισσότερα στο Epixeiro.gr