Αποζημιώσεις και επίδομα ΟΑΕΔ για τους απολυμένους του Δημοσίου

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Στο πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή αναμένεται να ενταχθεί και διάταξη που θα αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους που απολύονται, σύμφωνα με την οποία προβλέπεται να λάβουν αποζημιώσεις και επίδομα ανεργίας μέσω του ΟΑΕΔ.

Με την πρωτοβουλία αυτή που προωθεί ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να καλυφθεί ένα κενό που υπήρχε στη νομοθεσία, καθώς μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει ανάγκη μιας και δεν προβλεπόταν απόλυση δημόσιου υπάλληλου.

Σύμφωνα με το υπουργείο, πρόκειται για ζήτημα ηθικής τάξης να αποκατασταθούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι δημόσιοι υπάλληλοι που απολύονται. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως ό,τι προβλέπεται για την απόλυση υπαλλήλου στον ιδιωτικό τομέα, θα ισχύει πλέον και στον δημόσιο τομέα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η διάταξη θα δίνει τη δυνατότητα στους μόνιμους και στους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίους υπαλλήλους, που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας και στη συνέχεια απολύονται λόγω κατάργησης της θέσης τους, να λαμβάνουν αποζημίωση απόλυσης από το ελληνικό δημόσιο.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com