Ενημερωτικές εκδηλώσεις για την προστιθέμενη αξία των προτύπων στην έρευνα και την επιχειρηματικότητα

    Από: Startup Team

Πηγή Epixeiro.gr

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και το Εθνικό Σύστημα Υποδομών Ποιότητας/ΕΛΟΤ συνδιοργανώνουν, στη Θεσσαλονίκη, διήμερο εκδηλώσεων ενημέρωσης της ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής κοινότητας και άλλων ενδιαφερομένων για τη χρήση των προτύπων και τη λειτουργία της εθνικής τυποποίησης.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η προώθηση της χρήσης προτύπων για την εξασφάλιση της ποιότητας, με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, η ενημέρωση για τους τρόπους αξιοποίησης των προτύπων και την προστιθέμενη αξία που προσδίδουν στις επιχειρήσεις, στις εξαγωγές, την έρευνα και την καινοτομία, καθώς και για τις ευκαιρίες χρηματοδότησης αλλά και η αναζήτηση συνεργασιών για την εφαρμογή της τυποποίησης και των προτύπων ενόψει και της νέας προγραμματικής περιόδου ΣΕΣ 2014- 2020.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Δευτέρας 31 Μαρτίου 2014, στις 5-9.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ (Τσιμισκή 29, 2ος όροφος) θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση, με θέμα «Έρευνα, Καινοτομία και Πρότυπα στην υπηρεσία της Ποιότητας και Επιχειρηματικότητας».

Επίσης, το πρωί της ίδιας ημέρας (Δευτέρα 31 Μαρτίου) και ώρες 09.00-15.00, θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο, σεμινάριο εκπαίδευσης/ κατάρτισης για την «Τυποποίηση και Μετρολογία στην υπηρεσία της Οικονομίας. Θεμελιώδεις έννοιες». Προβλέπεται να πάρουν μέρος περίπου 20-25 στελέχη επιχειρήσεων και άλλοι εμπειρογνώμονες και ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή σε έργα τυποποίησης και σχετικές δραστηριότητες του Εθνικού Συστήματος Υποδομών Ποιότητας και του ΕΛΟΤ.

Διαβάστε Περισσότερα στο Epixeiro.gr