Πανευρωπαϊκή εκστρατεία Get Online Week 2014.

    Από: Startup Team

Πανευρωπαϊκή εκστρατεία Get Online Week 2014. Διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης στις 9 Απριλίου και διάθεση 500 vouchers δωρεάν εξέτασης στο πρόγραμμα πιστοποίησης Microsoft  Office Specialist σε μαθητές και φοιτητές

To Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (ΗePIS) και η Microsoft Ελλάς, ανακοινώνουν την έναρξη για την Ελλάδα, της πανευρωπαϊκής εκστρατείας Get Online Week 2014.

Το Get Online Week είναι μια ετήσια εκστρατεία που στόχο έχει να ενθαρρύνει τους Ευρωπαίους πολίτες να ενισχύσουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες έτσι ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας. Η φετινή διοργάνωση υποστηρίζει τους στόχους του Μεγάλου Συνασπισμού για την Ψηφιακή Απασχόληση, μέσα από τον οποίο η Ευρωπαΐκή Επιτροπή καλεί επιχειρήσεις, κυβερνήσεις, εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς να συνεργασθούν με σκοπό την κάλυψη των 500.000 κενών θέσεων εργασίας στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) που προβλέπεται να δημιουργηθούν έως το 2015.

Στο πλαίσιο του Get Online Week 2014 θα διοργανωθεί εκδήλωση για μαθητές και φοιτητές που επιθυμούν να ενημερωθούν για τις προοπτικές και τις ευκαιρίες του κλάδου των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, την Τετάρτη 9 Απριλίου, στο αμφιθέατρο του DEREE-The American College of Greece. Χορηγoί της εκδήλωσης είναι η PEOPLECERT, το DEREE-The American College of Greece, το ALBA Graduate Business School at the American College of Greece, η ΜanpowerGroup, το Athens Information Technology καθώς και το European Centre for Women and Technology. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση μπορείτε να βρείτε εδώ www.eventora.com/en/Events/getonlineweek

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής εκστρατείας, θα διατεθούν από τη HePIS 500 vouchers δωρεάν εξέτασης στο πρόγραμμα πιστοποίησης Microsoft Office Specialist (M.O.S) για τη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών στο ελληνικό σκέλος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist.To Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Οffice Specialist είναι ένας διεθνής διαγωνισμός που λαμβάνει χώρα σε 90 χώρες και αξιολογεί τις δεξιότητες των μαθητών και φοιτητών στο Microsoft Office. Στην Ελλάδα διοργανώνεται από τους φορείς πιστοποίησης INFOTEST και ACTA – Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Η εκστρατεία Get Online Week διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον ευρωπαϊκό φορέα Τelecentre Europe και τη φετινή χρονιά θα διοργανωθεί σε περισσότερες από 30 χώρες της Ευρώπης. Εθνικός εταίρος της εκστρατείας στην Ελλάδα είναι το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) ενώ η εκστρατεία του Get Online Week 2014 σε εθνικό επίπεδο εντάσσεται στις δραστηριότητες ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του κοινού του προγράμματος Getbusy.gr ως μέρος της παγκόσμιας πρωτοβουλίας Microsoft Υouthspark.

Ο Θανάσης Παπαδημητρίου, Υπεύθυνος Στρατηγικού Σχεδιασμού του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) δήλωσε «Η επιλογή της HePIS ως εθνικού εταίρου της εκστρατείας Get Online Week 2014 αποτελεί ακόμα μια επιβράβευση των προσπαθειών και των δεσμεύσεων του φορέα μας να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της Πληροφορικής σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η εκστρατεία αυτή υλοποιείται σε συνεργασία με τη Microsoft Ελλάς που συμμερίζεται το πάθος και τη δέσμευση μας για προσφορά προς αυτή την κατεύθυνση.»

Η Λία Κομνηνού, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Δημοσίων Σχέσεων της Microsoft Ελλάς δήλωσε «Η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων στα νέα παιδιά, είναι ένας από τους κρισιμότερους παράγοντες που θα βοηθήσουν στην πληρέστερη κατάρτισή τους και την προετοιμασία τους για την αγορά εργασίας. Μέσω της πρωτοβουλίας μας Microsoft Youthspark, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με την HePIS για να προσφέρουμε όσο περισσότερη και καλύτερη ενημέρωση γίνεται για το θέμα αυτό, και να παρέχουμε τις κατάλληλες ευκαιρίες στους νέους της Ελλάδας για να μπορούν να προσβλέπουν πιο αισιόδοξα στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.»

Ο Laurentiu Bunescu, Διευθύντης Aνάπτυξης του Getonline Week δήλωσε «Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με τη HePIS, ως τον εθνικό εταίρο του Getonline Week στην Ελλάδα.  H HePIS και η Microsoft έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά μέσω της πρωτοβουλίας Getbusy.gr βοηθώντας χιλιάδες νέους να βελτιώσουν τις δεξιότητες τους. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό η δουλειά τους να προβληθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο μέσω της πανευρωπαϊκής εκστρατείας  Get Online Week, που λαμβάνει χώρα την ίδια εβδομάδα σε περισσότερες από 20 Ευρωπαικές χώρες.».

Ο Χάρης Δασκαλοθανάσης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας του DEREE-The American College of Greece, δήλωσε «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η εκδήλωση του Get Online Week φιλοξενείται στους χώρους του DEREE. Είναι πολύ σημαντικό οι νέοι να ενημερωθούν κατάλληλα για τις προοπτικές των επαγγελμάτων της πληροφορικής ενώ από τη πλευρά μας συμβάλλουμε ενεργά προς αύτη την κατεύθυνση σε συνεργασία με τη HePIS και τη Microsoft Ελλάς.»