«Τέλος εποχής» για τα Windows XP

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Από τις 8 Απριλίου η Microsoft σταματά την τεχνική υποστήριξη και τις περιοδικές ενημερώσεις ασφαλείας για το παλαιότερο -αλλά ακόμη πολύ δημοφιλές – λειτουργικό σύστημά της, Windows XP.

Το συγκεκριμένο λογισμικό «τρέχει» σήμερα σε σχεδόν έναν στους τρεις προσωπικούς υπολογιστές των σπιτιών και των γραφείων του πλανήτη, ενώ πολλά τραπεζικά μηχανήματα αυτόματης ανάληψης μετρητών ανά τον κόσμο εξακολουθούν να το χρησιμοποιούν.

Ορισμένοι άρχισαν ήδη -κάπως υπερβολικά- να καταστροφολογούν για επικείμενη «Αποκάλυψη ΧΡ», ενώ η μεγάλη εταιρία κυβερνοασφάλειας Symantec εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία συστήνει στους χρήστες Windows XP να αναβαθμίσουν το λειτουργικό τους σύστημα το συντομότερο δυνατό.

Παράλληλα, προειδοποιεί, ότι μετά τις 8 Απριλίου πολλά μηχανήματα ΑΤΜ θα κινδυνεύουν πλέον περισσότερο από κυβερνοεπιθέσεις από ιούς και άλλο κακόβουλο λογισμικό, μόλις η Microsoft διακόψει την τεχνική υποστήριξη του λειτουργικού συστήματός της.

Η Microsoft κυκλοφόρησε τα Windows XP το 2001 και πολλοί χρήστες «κόλλησαν» στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα, αρνούμενοι να αναβαθμιστούν στις επόμενες εκδόσεις των Windows (Vista, 7 και 8). Η εταιρία θεωρεί, ότι ήδη ο φυσικός κύκλος ζωής του προϊόντος της έχει κρατήσει υπερβολικά, ενώ επισημαίνει πως οι νεότερες εκδόσεις των Windows είναι πιο ασφαλείς και πιο εμπλουτισμένες.

Παρόλα αυτά, σε όλο τον κόσμο, ουκ ολίγοι ιδιώτες, εταιρίες και δημόσιες υπηρεσίες έως τώρα δεν είχαν βρει κάποιο σημαντικό λόγο για να αλλάξουν τα Windows XP. Σύμφωνα με την εταιρία ερευνών NetMarketShare, τα ΧΡ χρησιμοποιούνται στο 30% περίπου των PCs διεθνώς, ενώ άλλοι εκτιμούν σε τουλάχιστον 200 εκατ. τους χρήστες τους παγκοσμίως.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com