Το «τέλος» του www στα κινητά

    Από: Startup Team

Πηγή fortunegreece.com

Το 2010 οι Chris Anderson και Michael Wolff αφιέρωσαν τις σελίδες του Wired στο άρθρο τους με θέμα τον αργό θάνατο του Ίντερνετ εξαιτίας των αμέτρητων εφαρμογών. Ο Anderson είχε γράψει «Ξοδεύουμε όλη τη μέρα μας στο Internet, αλλά όχι στο Web» κι αυτό γιατί ενώ περνάμε αμέτρητες ώρες στο κινητό μπαίνοντας στο Facebook και σε άλλα κοινωνικά δίκτυα, χρησιμοποιούμε τις εφαρμογές και όχι τον ιστό. Τέσσερα χρόνια αργότερα, οι προβλέψεις αυτές επιβεβαιώθηκαν.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας ανάλυσης κινητών, Flurry, ξοδεύουμε περίπου το 86% του χρόνου μας στις εφαρμογές των κινητών (iOS και Android), ποσοστό 6% μεγαλύτερο από πέρυσι.

Όπως δείχνει το διάγραμμα, ο περισσότερος χρόνος αφιερώνεται σε παιχνίδια και αμέσως μετά έρχεται ο «βασιλιάς των app», το Facebook. Το εγχείρημα του Zuckerberg έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των χρηστών των smartphones, οι οποίοι αφιερώνουν το 15% του χρόνου τους σε αυτό, έναντι του 1,5% στο Twitter. Ενώ, ακολουθούν το WhatsApp και άλλες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Η υψηλή θέση του WhatsApp επιβεβαιώνει πως η εξαγορά του από το Facebook ήταν ορθή.

Διαβάστε Περισσότερα στο fortunegreece.com